vegan chocolate tart

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

Για τη ζύμη
  • 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ λάδι καρύδας
  • 1/4 κτγ αλάτι
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 8 κτσ νερό (πολύ κρύο)
Για τη γέμιση
  • 400 γρ σοκολάτα
  • 400 γρ κρέμα καρύδας
  • 2 πορτοκάλια (μόνο ξύσμα)
  • Φρουί γλασέ πορτοκάλι για τη διακόσμηση

Instructions

  • Μετράμε 8 κτσ νερό, το βάζουμε σε ένα μικρό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει, αλλά όχι να παγώσει
  • Λιώνουμε το λάδι καρύδας και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε σε δύο δόσεις το κρύο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματίσουμε μια ζύμη.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για να παγώσει καλά το λάδι καρύδας.
  • Βγάζουμε τη ζύμη και με ένα πλάστη την ανοίγουμε και την τοποθετούμε στην ταρτιέρα.
  • Καλύπτουμε την επιφάνειά της με χαρτί ψησίματος και αρκετά φασόλια (για ν' αποφύγουμε το φούσκωμα της ζύμης κατά το ψήσιμο).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 15 λεπτά, αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει.
Για τη γέμιση
  • Βάζουμε την κρέμα καρύδας σε ένα κατσαρολάκι και την φέρνουμε σε σημείο λίγο πριν βράσει
  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ
  • Περιχύνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα, την αφήνουμε να σταθεί για μισό λεπτό και έπειτα αναμειγνύουμε μέχρι να λιώσει όλη η κουβερτούρα.
  • Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε
  • Μεταφέρουμε το μείγμα της σοκολάτας μέσα στην τάρτα και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες να σφίξει.
  • Τέλος, διακοσμούμε με φρουί γλασέ πορτοκάλι

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *