search

Νηστίσιμη μακαρονάδα με πλεξούδες και ρεβίθια σε κόκκινη σάλτσα

Οι νηστίσιμες/ vegan μακαρονάδες δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε γεύση και νοστιμιά. Αλλά ούτε και σε διατροφική αξία.

Οι Πλεξούδες Melissa Χρυσή Επιλογή είναι πηγή πρωτεϊνών, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, σάκχαρα και πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Φτιάχνονται από 2 μόλις συστατικά: σιμιγδάλι σκληρού σιταριού και νερό. Το σχήμα αλλά και η βουτυρένια γεύση τους ταιριάζει ιδανικά με κόκκινες σάλτσες. Σήμερα σου δείχνω πως να τις συνδυάσεις με μια νηστίσιμη, ντοματένια σάλτσα με ρεβίθια (για τη φυτική πρωτεΐνη – απαραίτητη στη νηστεία) και σπανάκι.

 

 



Υλικά

Για τα ζυμαρικά
  • 200 γρ. Πλεξούδες Melissa Χρυσή Επιλογή
  • 5 λίτρα νερό
  • 1 κτσ αλάτι
Για τη σάλτσα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 6 ντομάτες
  • 120 ml νερό, από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά
  • 300 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 20 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. baby σπανάκι φρέσκο
  • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1 κτγ ρίγανη ξερή
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα ζυμαρικά
  • Βάζουμε το νερό σε μια φαρδιά κατσαρόλα και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού
  • Προσθέτουμε το αλάτι
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία (δηλαδή για 7 λεπτά)
Για τη σάλτσα
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες χοντροκομμένες.
  • Προσθέτουμε το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά, τα ρεβίθια, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά, τον πελτέ και σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά. Με μια κουτάλα "σπάμε" τις ντομάτες μέσα στη σάλτσα.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το φρέσκο σπανάκι .
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  • Γαρνίρουμε με τριμμένο τυρί, κλασσικό ή νηστίσιμο.
Cool Artisan