Με 3 μόνο υλικά σε λιγότερο από 5 λεπτά έχεις φτιάξει τον πιο νόστιμο χυλό για σπιτικά πανκέικς. Προσθέτω και σταγόνες σοκολάτας για έξτρα πόντους απόλαυσης σε κάθε μπουκιά. Οι αναλογίες αρκούν για περίπου 2 μερίδες, δηλαδή 8 πανκέικς και μπορείς να έχεις έτοιμο το χυλό κι από το βράδυ της προηγούμενης μέρας.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διάβασε επίσης
Υλικά
- 2 ώριμες μπανάνες
- 2 αυγά
- 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 80 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τις μπανάνες, τα αυγά και το αλεύρι.
- Χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι
- Βάζουμε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
-
Βάζουμε ελάχιστο βούτυρο στο τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα με μια μεγάλη κουτάλα.
-
Μόλις είναι έτοιμη η κάτω πλευρά γυρίζουμε το pancake και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη η κάτω πλευρά μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες στην επάνω πλευρά.
-
Επαναλαμβάνουμε για όλη τη ζύμη
-
Στήνουμε 4 pancakes σε κάθε πιάτο και γαρνίρουμε με τα toppings της επιλογής μας, όπως πραλίνα φουντουκιού, πουράκια, μπισκότα, φράουλες ή ό,τι άλλο θέλουμε.