Κολοκυθάκια, παρμεζάνα και λεμόνι συνθέτουν την πιο καλοκαιρινή μακαρονάδα, τόσο σε γεύση όσο και εικόνα. Για τη σάλτσα δεν χρειάζεται να ανάψεις μάτι. Απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά με λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Χρησιμοποιώ τα νέα Melissa Boost από αλεύρι ολικής άλεσης σκληρού σιταριού , αλεύρι ολικής άλεσης teff, αλεύρι ολικής άλεσης δίκοκκου σιταριού κι αλεύρι ολικής άλεσης αμάρανθου.To teff θεωρείται superfood και χαρακτηρίζεται από πλούσιο προφίλ μετάλλων. Εδώ και δεκαετίες αποτελεί βασικό στοιχείο της διατροφής των δρομέων αποστάσεων. Επιλέγοντας τα Melissa Boost μετατρέπεις μια απλή μακαρονάδα σε ένα διατροφικό “δώρο” για τον οργανισμό σου που συμβάλλει στη μείωση της κόπωσης και της κούρασης και στην ενίσχυση της αντοχής.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 200 γρ. Melissa Boost
- 4 baby κολοκυθάκια
- 1 κτσ αλάτι
- 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη στο λεπτό
- 120- 150 ml νερό από τα ζυμαρικά
- 1 λεμόνι (ξύσμα)
- 2-3 κτσ ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κτγ μπούκοβο
- 2 κτσ ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μικρά κομμάτια
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά με τα κολοκυθάκια σε αλατισμένο νερό
- Με μια κουτάλα κρατάμε 120-150 ml από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την παρμεζάνα, προσθέτουμε το νερό κι ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε ξύσμα, μαϊντανό, μπούκοβο κι ανακατεύουμε καλά.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στο μπολ
- Ανακατεύουμε καλά για να ντύσουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα
- Σερβίρουμε απευθείας και γαρνίρουμε με παρμεζάνα και ξύσμα λεμονιού