Αν λαχταράς κάτι σοκολατένιο αλλά θέλεις να μείνεις πιστός στη διατροφή σου, αυτά τα brownies είναι για σένα. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και καλά λιπαρά, χωρίς ίχνος επεξεργασμένης ζάχαρης ή αλευριού. Η γλυκοπατάτα δίνει υγρασία και φυσική γλυκύτητα, οι χουρμάδες ενισχύουν το άρωμα και τη γεύση, ενώ το φυστικοβούτυρο προσφέρει κρεμώδη υφή και πρωτεΐνη. Με την προσθήκη κακάο και κομματιών σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, θα απολαμβάνεις ένα απόλυτα σοκολατένιο γλυκό χωρίς ενοχές. Το γλάσο από φυστικοβούτυρο και σοκολάτα κάνει την κάθε μπουκιά… σκέτη απόλαυση! Ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο μετά την προπόνηση.
Διατροφική Ανάλυση (ανά κομμάτι – 1/6 του συνόλου):
-
Θερμίδες: 435 kcal
-
Πρωτεΐνη: 9,2 γρ.
-
Υδατάνθρακες: 35,6 γρ.
-
Σάκχαρα: 21,5 γρ. (από χουρμάδες και γλυκοπατάτα)
-
Λιπαρά: 27,9 γρ.
-
Κορεσμένα λιπαρά: 6,8 γρ.
-
Φυτικές Ίνες: 6,1 γρ.
Υλικά
- 500 γρ. γλυκοπατάτα βρασμένη (400 γρ. άβραστη)
- 100 γρ. φαρίνα βρώμης
- 200 γρ. φυστικοβούτυρο
- 50 γρ. κακάο άγλυκο
- 300 γρ. βασιλικούς χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
- 100 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη, ψιλοκομμένη
- 80 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
Γλάσο Φυστικοβούτυρο - Σοκολάτα (2 Υλικά)
Υλικά
- 100 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
- 100 γρ. φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια τους στραγγίζουμε.
- Βράζουμε τη γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους
- Χτυπάμε τη γλυκοπατάτα σε μπλέντερ μαζί τους χουρμάδες, το φυστικοβούτυρο και το κακάο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίχνουμε τη φαρίνα βρώμης και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε την κουβερτούρα και τα καρύδια κι ανακατεύουμε απαλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι στρωμένο με αντικολητικό χαρτί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε στους 180°C στο Air Fryer) για 18-22 λεπτά.
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί
- Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
- Χρησιμοποιούμε αμέσως για να καλύψουμε το γλυκό