Μια απολαυστική συνταγή με βάση τις μπανάνες, τη μαύρη σοκολάτα και το φυστικοβούτυρο. Αυτό το γλυκό δεν είναι μόνο πεντανόστιμο, αλλά και γεμάτο θρεπτικά συστατικά που θα σε γεμίσουν ενέργεια και θα ικανοποιήσουν την επιθυμία σου για κάτι γλυκό χωρίς ενοχές. Η μαύρη σοκολάτα, πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μέταλλα, δίνει μια έντονη γεύση που συνδυάζεται τέλεια με τη φυσική γλυκύτητα της μπανάνας. Το φυστικοβούτυρο προσφέρει υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνη, κάνοντας κάθε κομμάτι αυτής της συνταγής ιδανικό για ένα χορταστικό σνακ. Εάν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς για τραγανή υφή και ακόμη περισσότερα θρεπτικά στοιχεία.
Διατροφική Ανάλυση Ανά Κομμάτι (για 9 κομμάτια)
- Θερμίδες: ~163 kcal
- Πρωτεΐνη: ~2.8 γρ.
- Υδατάνθρακες: ~16 γρ.
- Λίπη: ~10 γρ.
- Φυτικές Ίνες: ~2.3 γρ.
Υλικά
- 200 γρ. Μπανάνες ώριμες (περίπου 2 μεσαίες μπανάνες)
- 180 γρ. Μαύρη σοκολάτα (λιωμένη, χωρίς ζάχαρη)
- 40 γρ. Φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών
- 10-20 γρ. Ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Σε ένα βάζουμε τις μπανάνες , την κουβερτούρα, το φυστικοβούτυρο και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μεταφέρουμε σε 9 ατομικές φόρμες σιλικόνης ή θήκες για μάφιν
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς από πάνω.
- Βάζουμε το ταψάκι στην κατάψυξη για 3 ώρες, μέχρι να σφίξει το μείγμα.
- Μεταφέρουμε στη συντήρηση του ψυγείου για άλλες 3 κι απολαμβάνουμε.