search

Μακαρονοσαλάτα με Πένες, Ψητά Λαχανικά, Δυόσμο & Κουκουνάρι

Αυτή η μακαρονοσαλάτα είναι μια ελαφριά, χορταστική και θρεπτική επιλογή, ιδανική για μεσημεριανό ή δείπνο. Συνδυάζει πένες με ψητά λαχανικά στο air fryer, όπως κολοκυθάκια, ντοματίνια και καλαμπόκι, ενώ το δροσιστικό dressing με λεμόνι και μουστάρδα χαρίζει ένταση και φρεσκάδα. Ο φρέσκος δυόσμος και το καβουρδισμένο κουκουνάρι δίνουν την τελική γευστική πινελιά, προσφέροντας άρωμα και τραγανή υφή. Είναι ιδανική για vegetarians, εύκολη στην προετοιμασία και μπορεί να σερβιριστεί είτε ζεστή είτε κρύα. Μια ισορροπημένη πρόταση για το καθημερινό τραπέζι.


Διατροφική ανάλυση (ανά μερίδα – από τις 3)

  • Θερμίδες: 410 kcal

  • Πρωτεΐνες: 11 γρ.

  • Υδατάνθρακες: 52 γρ.

  • Σάκχαρα: 6 γρ.

  • Λιπαρά: 18 γρ.

  • Κορεσμένα λιπαρά: 2 γρ.

  • Φυτικές ίνες: 5 γρ.



Υλικά

Υλικά (Για 2-3 μερίδες)

  • Για τη σαλάτα:

    • 200 γρ. πένες

    • 1 κολοκύθι (περίπου 150 γρ.), κομμένο σε κύβους

    • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

    • 100 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα, στραγγισμένο

    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

    • Αλάτι & πιπέρι, κατά προτίμηση

    • 2 κ.σ. κουκουνάρι, ελαφρώς καβουρδισμένο

    • 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος

  • Για το dressing:

    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

    • 1 κ.γ. μουστάρδα

    • Χυμός από 1/2 λεμόνι

    • Αλάτι & πιπέρι, κατά προτίμηση

Εκτέλεση

  • Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά

    • Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

    • Σουρώνουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.

  • Ψήνουμε τα λαχανικά στο air fryer

    • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το κολοκύθι, τα ντοματίνια και το καλαμπόκι με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

    • Τα βάζουμε στο air fryer στους 180°C για 12-15 λεπτά, ανακατεύοντας στα μισά του χρόνου.

  • Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι

    • Σε ένα μικρό τηγάνι, χωρίς λάδι, καβουρδίζουμε το κουκουνάρι σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.

  • Ετοιμάζουμε το dressing

    • Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  • Συναρμολογούμε τη σαλάτα

    • Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τις πένες, τα ψημένα λαχανικά και περιχύνουμε με το dressing.

    • Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και το καβουρδισμένο κουκουνάρι.

    • Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Cool Artisan