Όλα τα μυστικά για το πιο απολαυστικό, καλοκαιρινό παστίτσιο!
1. Σοτάρουμε τον κιμά μόνο του. Τον σπάμε με μια ξύλινη κουτάλα σε όλη την επιφάνεια της κατσαρόλας και τον αφήνουμε να κάψει, να πάρει ελαφρώς χρώμα στη βάση.
2. Μετά σβήνουμε με κονιάκ και τρίβουμε τον πάτο της κατσαρόλας με μια ξύλινη κουτάλα. Όλα τα ξεροκαμμένα κομματάκια του κιμά θα δώσουν γεύση κ άρωμα
3. Ποτέ δεν βάζουμε νερό στον κιμά μας
4. Το δαφνόφυλλο μπαίνει μόνο για 5 λεπτά. Το αφαιρούμε για να μην πικρίσει το φαγητό μας.
5. Η μπεσαμέλ πρέπει να είναι βελούδινη. Αν σφίξει παραπάνω προσθέτουμε λίγο γάλα κι ανακατεύουμε!
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για τα μακαρόνια-
1 συσκευασία μακαρόνια για παστίτσιο
-
20 γρ. βούτυρο
-
800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (μία φορά περασμένο)
-
1 κρεμμύδι ξερό
-
1 καρότο τριμμένο
-
2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
-
1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρασί (ή 1/3 φλ. κονιάκ)
-
400 γρ. χυμός ντομάτα
-
1 κλωνάρι θυμάρι
-
1 κτγ μπούκοβο
-
1 κτγ πάπρικα γλυκια
-
1 δαφνόφυλλο
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 λίτρο γάλα
- 4 κ.γ. κορν φλάουρ
- 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 400 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 2 αβγά
Εκτέλεση
Για τον κιμά- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα να κάψει ελαφρώς
- Προσθέτουμε τον κιμά και τον σπάμε με μια ξύλινη κουτάλα να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια της κατσαρόλας.
- Τον αφήνουμε να σοταριστεί και να πάρει χρώμα από την κάτω πλευρά. Αυτή η διαδικασία θα πάρει 8-10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι.
- Σβήνουμε με κονιάκ ή με κόκκινο κρασί.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, τα αβγά, αλάτι και πιπέρι
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύουμε πολύ καλά με αυγοδάρτη.
- Μετά από λίγα λεπτά αρχίζει να δένει η μπεσαμέλ.
- Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί κι ανακατεύουμε καλά.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Βάζουμε τη μισή ποσότητα των ζυμαρικών στη βάση ενός ταψιού
- Προσθέτουμε λίγη τριμμένη γραβιέρα, μια μεγάλη κουταλιά από τη μπεσαμέλ κι ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε τον κιμά επάνω στα μακαρόνια.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια με μπεσαμέλ.
- Ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 180°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα.
- Μόλις το παστίτσιο μας είναι έτοιμο προσθέτουμε μια κουταλιά τριμμένο τυρί στην επιφάνεια και σερβίρουμε.