search

Ατομικές Σφολιάτες με Τυρί και Σπαράγγια στο Airfryer

Ετοιμάζονται εύκολα και γίνονται πεντανόστιμες χωρίς φούρνο, σε λίγα μόλις λεπτά. Η κρεμώδης γέμιση με τυρί κρέμα και ρεγκάτο «δένει» τέλεια με τα σπαράγγια, που προσφέρουν μια δροσερή γεύση. Είναι ιδανικές για brunch, για το ταπεράκι σου στη δουλειά ή σαν εντυπωσιακό ορεκτικό σε τραπέζι.

Διατροφική ανάλυση ανά τεμάχιο (x6):

  • Θερμίδες: 230 kcal

  • Πρωτεΐνη: 7,5 γρ

  • Υδατάνθρακες: 15 γρ

  • Σάκχαρα: 1,5 γρ

  • Λίπος: 15 γρ

  • Κορεσμένα λιπαρά: 7 γρ

  • Φυτικές ίνες: 1 γρ

  • Νάτριο: 290 mg

 



Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. ρεγκάτο, τριμμένο
  • 30 σπαράγγια 
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και προετοιμάζουμε τα σπαράγγια: Κόβουμε τη σκληρή βάση τους και τα καθαρίζουμε ελαφρώς με έναν αποφλοιωτή.
  2. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από παγωμένο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους.
  3. Προετοιμάζουμε τη σφολιάτα: Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε 8 ίσα τετράγωνα.
  4. Σχηματίζουμε τις σφολιάτες: Τοποθετούμε τα τετράγωνα σε σχήμα ρόμβου. Στο κέντρο κάθε ρόμβου απλώνουμε μια κουταλιά τυρί κρέμα και πασπαλίζουμε με τριμμένο ρεγκάτο.
  5. Προσθέτουμε τα σπαράγγια: Τοποθετούμε 5-6 σπαράγγια πάνω από τη γέμιση.
  6. Διπλώνουμε τη σφολιάτα: Φέρνουμε τις δύο πλάγιες γωνίες προς τα μέσα, ώστε να αγκαλιάσουν τη γέμιση.
  7. Αλείφουμε και πασπαλίζουμε: Σε ένα μικρό μπολ, διαλύουμε τον κρόκο αυγού με το νερό και αλείφουμε τις σφολιάτες. Πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.
  8. Ψήνουμε στο airfryer: Ρυθμίζουμε στους 180°C και ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Cool Artisan