Ετοιμάζονται εύκολα και γίνονται πεντανόστιμες χωρίς φούρνο, σε λίγα μόλις λεπτά. Η κρεμώδης γέμιση με τυρί κρέμα και ρεγκάτο «δένει» τέλεια με τα σπαράγγια, που προσφέρουν μια δροσερή γεύση. Είναι ιδανικές για brunch, για το ταπεράκι σου στη δουλειά ή σαν εντυπωσιακό ορεκτικό σε τραπέζι.
Διατροφική ανάλυση ανά τεμάχιο (x6):
-
Θερμίδες: 230 kcal
-
Πρωτεΐνη: 7,5 γρ
-
Υδατάνθρακες: 15 γρ
-
Σάκχαρα: 1,5 γρ
-
Λίπος: 15 γρ
-
Κορεσμένα λιπαρά: 7 γρ
-
Φυτικές ίνες: 1 γρ
-
Νάτριο: 290 mg
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. ρεγκάτο, τριμμένο
- 30 σπαράγγια
- 1 κρόκος αυγού
- 1 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. σουσάμι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και προετοιμάζουμε τα σπαράγγια: Κόβουμε τη σκληρή βάση τους και τα καθαρίζουμε ελαφρώς με έναν αποφλοιωτή.
- Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από παγωμένο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους.
- Προετοιμάζουμε τη σφολιάτα: Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε 8 ίσα τετράγωνα.
- Σχηματίζουμε τις σφολιάτες: Τοποθετούμε τα τετράγωνα σε σχήμα ρόμβου. Στο κέντρο κάθε ρόμβου απλώνουμε μια κουταλιά τυρί κρέμα και πασπαλίζουμε με τριμμένο ρεγκάτο.
- Προσθέτουμε τα σπαράγγια: Τοποθετούμε 5-6 σπαράγγια πάνω από τη γέμιση.
- Διπλώνουμε τη σφολιάτα: Φέρνουμε τις δύο πλάγιες γωνίες προς τα μέσα, ώστε να αγκαλιάσουν τη γέμιση.
- Αλείφουμε και πασπαλίζουμε: Σε ένα μικρό μπολ, διαλύουμε τον κρόκο αυγού με το νερό και αλείφουμε τις σφολιάτες. Πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.
- Ψήνουμε στο airfryer: Ρυθμίζουμε στους 180°C και ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.