search

Ρεβεγιόν: 4 ιδέες για καναπεδάκια με βάση το χούμους

Λατρεύω τα καναπεδάκια στα γιορτινά καλέσματα! Οι 4 γεύσεις του χούμους Mezete σου δίνουν πολλές επιλογές για να φτιάξεις τους πιο gourmet συνδυασμούς και να εντυπωσιάσεις στη γεύση και στην εικόνα. Είναι ένα από τα πιο “βολικά” κομμάτια στο παζλ των γιορτινών τραπεζιών γιατί:

  • Μπορείς να τα φτιάξεις από νωρίς ή τελευταία στιγμή!
  • Φτιάχνεις μικρές παραλλαγές για να αρέσουν σε όλους τους καλεσμένους (vegan, vegetarian, τα πάντα)
  • Δεν χρειάζεται να “απασχολείς” το φούρνο για να τα διατηρείς ζεστά.

 

Θα βρεις το χούμους Mezete σε 4 διαφορετικές γεύσεις: κλασική, με ψητή πιπεριά, με βότανα, με λιαστή τομάτα. Δες εδώ 4 διαφορετικούς συνδυασμούς για να φτιάξεις τα πιο νόστιμα καναπεδάκια.



Υλικά

Ιδέα 1η Καναπεδάκια με sticks ντομάτα - μοτσαρέλα (vegetarian)
  • 1 συσκευασία Χούμους Mezete με Κόκκινη Ψητή Πιπεριά
  • 1 μπαγκέτα ολικής
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 200 γρ. μοτσαρελάκια
Ιδέα 2η Καναπεδάκια με χαλούμι και φυστίκι Αιγίνης (vegetarian)
  • 1 συσκευασία Χούμους Mezete Κλασσική Αυθεντική Γεύση
  • 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης
  • 200 γρ. χαλλούμι
  • 30 γρ. μέλι
  • 30 γρ. φυστίκι Αιγίνης
Ιδέα 3η Τορτίγια με προσούτο
  • 1 συσκευασία Χούμους Mezete με Λιαστή Ντομάτα
  • 4 τορτίγιες
  • 16 φέτες προσούτο
Ιδέα 4η Καναπεδάκια με αβοκάντο (vegan)
  • 1 συσκευασία Χούμους Mezete με Βότανα
  • 1 φρατζόλα χωριάτικο ψωμί
  • 1 αβοκάντο
  • 30 γρ. ελιές (χωρίς κουκούτσι)

Εκτέλεση

Ιδέα 1η Καναπεδάκια με sticks ντομάτα - μοτσαρέλα
  • Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες.
  • Απλώνουμε Χούμους Mezete με Κόκκινη Ψητή Πιπεριά πάνω σε κάθε φέτα.
  • Προσθέτουμε sticks με μοτσαρέλα και ντοματίνια πάνω σε κάθε φέτα ψωμί
Ιδέα 2η Καναπεδάκια με χαλλούμι και φυστίκι Αιγίνης
  • Κόβουμε το κουλούρι διαγώνια σε λεπτές φέτες
  • Περνάμε το χαλλούμι από το τηγάνι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα
  • Απλώνουμε Χούμους Mezete Κλασσική Αυθεντική Γεύση πάνω σε κάθε φέτα από το κουλούρι
  • Τελειώνουμε με χαλούμι, μέλι και φυστίκι Αιγίνης
Ιδέα 3η Τορτίγια με προσούτο
  • Απλώνουμε Χούμους Mezete με Λιαστή Ντομάτα πάνω σε κάθε τορτίγια
  • Προσθέτουμε φέτες προσούτο
  • Τυλίγουμε σε ρολάκι και κόβουμε σε ροδέλες
Ιδέα 4η Καναπεδάκια με αβοκάντο
  • Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες
  • Απλώνουμε το Χούμους Mezete με Βότανα πάνω σε κάθε φέτα
  • Κόβουμε ένα αβοκάντο σε λεπτές φέτες κι έπειτα με κουπάτ μπισκότου σε σχέδια
  • Γαρνίρουμε με το αβοκάντο και διακοσμούμε με ελιές
Tip: Για να διατηρήσει το αβοκάντο το χρώμα του μπορείς να προσθέσεις μερικές σταγόνες χυμό λεμόνι
Cool Artisan