search

Τραχανότο με κολοκύθα

Με λίγα απλά υλικά φτιάχνεις ένα γκουρμέ πιάτο, που είναι πολύ εύκολο και παράλληλα γιορτινό και πλούσιο σε γεύση. Το Τραχανότο Μανιταριών με Ανθότυρο & Κολοκύθα της ΒΛΑΧΑ έρχεται σχεδόν έτοιμο για να το απολαύσεις! Προσθέτοντας μόνο νερό μπορείς να έχεις πολύ εύκολα έτοιμο φαγητό. Για να το κάνω πιο γιορτινό προσθέτω ένα μίγμα από τυρί κρέμα και κολοκύθα και γαρνίρω με ροκφόρ και φουντούκια.

 

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 1 συσκευασία ΒΛΑΧΑ Τραχανότο Μανιταριών με Ανθότυρο & Κολοκύθα (250g)
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 300 γρ. βρασμένη κολοκύθα
  • 100 γρ. ροκφόρ
  • 50 γρ. φουντούκι
Για το σερβίρισμα
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 1 κτγ μπούκοβο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπλέντερ το τυρί κρέμα και τη βρασμένη κολοκύθα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια βελούδινη κρέμα.
  • Βάζουμε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά.
  • Περνάμε τα φουντούκια από το τηγάνι για λίγα λεπτά να βγάλουν τα έλαια τους.
  • Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.
  • Σοτάρουμε τον τραχανά να πάρει ελαφρώς χρώμα.
  • Προσθέτουμε το νερό, το μίγμα από το μπλέντερ κι ανακαυτεύουμε καλά.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να έχουμε ένα βελούδινο μίγμα.
  • Σερβίρουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με ροκφόρ, φουντούκια, λίγο έξτρα ελαιόλαδο και μπούκοβο.
Cool Artisan