search

Νηστίσιμη Μακαρονοσαλάτα με Ψητό Καλαμπόκι και Αβοκάντο

Το ψημένο καλαμπόκι στο airfryer δίνει μια τέλεια τραγανή αίσθηση και καραμελωμένη γεύση, ενώ το αβοκάντο προσθέτει υπέροχη, κρεμώδη υφή. Μια σαλάτα πλούσια σε φυτικές ίνες και καλά λιπαρά, μια εξαιρετική επιλογή για μια ισορροπημένη διατροφή. Το καλύτερο; Είναι ακόμα πιο νόστιμη αν την αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για την επόμενη μέρα.

Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα – 1/3 της συνταγής)

  • Θερμίδες: 420 kcal

  • Πρωτεΐνη: 10 γρ

  • Υδατάνθρακες: 50 γρ

  • Σάκχαρα: 6 γρ

  • Λιπαρά: 20 γρ

  • Κορεσμένα λιπαρά: 3 γρ

  • Φυτικές ίνες: 7 γρ

Οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με τις μάρκες των προϊόντων.



Υλικά

  • 200 γρ. ριγκατόνι

  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι (στραγγισμένο)

  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο (για το ψήσιμο)

  • 1 ντομάτα, κομμένη σε καρέ

  • 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε καρέ

  • 1 καρότο, κομμένο σε μικρά καρέ

  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο (για τη σαλάτα)

  • Χυμός από ½ λεμόνι (ή περισσότερο, ανάλογα το γούστο)

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά προτίμηση

  • 1 κ.σ. κολοκυθόσπορο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

  2. Προθερμαίνουμε το airfryer στους 200°C. Ανακατεύουμε το καλαμπόκι με 1 κ.γ. ελαιόλαδο και το ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να γίνει τραγανό.

  3. Κόβουμε τη ντομάτα, το αβοκάντο και το καρότο σε καρέ. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο μυρωδικό της επιλογής μας.

  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα ριγκατόνι, το ψημένο καλαμπόκι, τη ντομάτα, το αβοκάντο, το καρότο και τα μυρωδικά.

  5. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

  6. Σερβίρουμε τη σαλάτα σε μπολ ή πιάτα και γαρνίρουμε με τον κολοκυθόσπορο.

Cool Artisan