search

Νηστίσιμο γιουβέτσι χταπόδι

 

Το γιουβέτσι, ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, είναι ένα πιάτο που έχει την τιμητική του και τη Σαρακοστή. Στη θαλασσινή εκδοχή του, επιλέγουμε το χταπόδι ως πρωταγωνιστή, δημιουργώντας ένα γεύμα γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά. Το χταπόδι PESCANOVA Μαρόκου, πλούσιο σε πρωτεΐνες και χαμηλό σε λιπαρά, είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα ελαφρύ αλλά χορταστικό γεύμα. Τα μπαχαρικά: το μπαχάρι, η κανέλα και το γαρίφαλο μπαίνουν σε πολύ μικρές δόσεις αλλά δίνουν βάθος στη σάλτσα, ενώ το λευκό κρασί προσθέτει μια διακριτική οξύτητα.

Tip: Αποψύχουμε πάντα εντός ψυγείου, αφήνοντας από το προηγούμενο βράδυ στη συντήρηση του ψυγείου.

Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα)

  • Θερμίδες: 380 kcal
  • Πρωτεΐνες: 28 γρ.
  • Λιπαρά: 10 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,5 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 45 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 3 γρ.
  • Νάτριο: 400 mg


Υλικά

  • 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 2 συσκευασίες χταπόδι PESCANOVA Μαρόκου
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε δυο συσκευασίες χταπόδι PESCANOVA Μαρόκου και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του.
  2. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα.
  4. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά να βγάλει τα αρώματά του.
  5. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
  6. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να έχουμε ένα βελούδινο γιουβέτσι.
  7. Σερβίρουμε ζεστό γαρνίροντας με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
Cool Artisan