search

Ψαρονέφρι σε σφολιάτα με μουστάρδα και μανιτάρια

Γιορτινό, πανεύκολο και χωρίς να λερώσεις άπειρα σκεύη! Το ψαρονέφρι είναι διατροφικά πολύ ελαφρύ και μένει ζουμερό για αρκετή ώρα χωρίς να στεγνώσει μόλις βγει από το φούρνο. Το θωρακίζω στο τηγάνι κι έπειτα το τυλίγω σε σφολιάτα με μανιτάρια και την αγαπημένη μου μουστάρδα Condito. Είναι μια πολύ απλή συνταγή που ταιριάζει τέλεια σε όλα τα γιορτινά καλέσματα.

Tip: Οι αναλογίες αρκούν για 4 άτομα αλλά εσύ μπορείς να διπλασιάσεις τις αναλογίες ανάλογα με τον αριθμό των καλεσμένων σου.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 1 ψαρονέφρι (500 - 600 γρ.)
  • 50 γρ. μουστάρδα CONDITO
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 500 γρ. μανιτάρια
  • 100 γρ. μοτσαρέλα (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
 

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια και τα βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ.
  • Χτυπάμε μέχρι να είναι αρκετά ψιλοκομμένα
  • Κόβουμε το ψαρονέφρι στη μέση. Αυτό βοηθάει στο σερβίρισμα αλλά και στο καλύτερο ψήσιμο.
  • Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Θωρακίζουμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές και το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.
  • Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρi και τα σοτάρουμε μέχρι να χάσουν την υγρασία τους.
  • Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε στη μέση
  • Απλώνουμε τη μουστάρδα σε όλη την επιφάνεια.
  • Προσθέτουμε μια στρώση μανιτάρια και προαιρετικά μια στρώση τριμμένη μοτσαρέλα. Εγώ συνήθως βάζω τυρί μόνο στη μισή σφολιάτα.
  • Προσθέτουμε το κρέας και τυλίγουμε σε ρολό.
  • Αλείφουμε τη σφολιάτα με κρόκο αυγού.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C
Cool Artisan