search

Μπιφτέκια πατάτας γεμιστά με μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Αυτά τα μπιφτέκια πατάτας είναι τέλεια για τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια σαν ορεκτικό ή σε μια πιατέλα στο γιορτινό μπουφέ! Δεν υπάρχει άνθρωπος που να τα δοκίμασε και να μην έπαθε σοκ από τη νοστιμιά τους ❤️ τραγανή κρούστα στο εξωτερικό, βελούδινη ζύμη πατάτας και ρευστή γέμιση μοτσαρέλας με πέστο στο εσωτερικό! Απλά Υπέροχο 🎁🎄❤️

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

  • 275 γρ. πατάτα βρασμένη, ξεφλουδισμένη
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 30 γρ. μοτσαρέλα (κίτρινη, για πίτσα)
  • αλάτι (κατά βούληση)
  • 1 κτγ πάπρικα
Για τη γέμιση
  • 100 γρ. μοτσαρέλα (κίτρινη, για πίτσα)
  • 30 γρ. πέστο βασιλικού

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τις πατάτες, κομμένες και καθαρισμένες σε άφθονα αλατισμένο νερό.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη βρασμένη πατάτα και τη λιανίζουμε με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε τα 30 γρ. μοτσαρέλα και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Είναι σηματικό η πατάτα να είναι σχετικά ζεστή για να μπορούμε να δουλέψουμε καλύτερα το μίγμα.
  • Προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση και πάπρικα
  • Ανακατεύουμε τα υλικά με ένα πιρούνι κι έπειτα ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να έχουμε μια δεμένη ζύμη.
  • Πλάθουμε τη ζύμη σε 6-8 στρογγυλά πιτάκια.
  • Ανακατεύουμε την υπόλοιπη μοτσαρέλα με το πέστο βασιλικού.
  • Βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά από το μίγμα μοτσαρέλας - πέστο.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και την πλάθουμε σε πιτάκια.
  • Προαιρετικά, αφήνουμε τα πιτάκια για 40 λεπτά να ξεκουραστούν.
  • Βάζουμε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε τα πιτάκια μας από τη μια πλευρά.
  • Μόλις πάρουν χρυσαφένιο χρώμα τα γυρίζουμε από την άλλη.
  • Εναλλακτικά, εκτός από το ψήσιμο στο τηγάνι μπορούμε να ψήσουμε στο φούρνο ή στο air fryer.
Cool Artisan