Αυτά τα μπιφτέκια πατάτας είναι τέλεια για τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια σαν ορεκτικό ή σε μια πιατέλα στο γιορτινό μπουφέ! Δεν υπάρχει άνθρωπος που να τα δοκίμασε και να μην έπαθε σοκ από τη νοστιμιά τους ❤️ τραγανή κρούστα στο εξωτερικό, βελούδινη ζύμη πατάτας και ρευστή γέμιση μοτσαρέλας με πέστο στο εσωτερικό! Απλά Υπέροχο 🎁🎄❤️
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 275 γρ. πατάτα βρασμένη, ξεφλουδισμένη
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 30 γρ. μοτσαρέλα (κίτρινη, για πίτσα)
- αλάτι (κατά βούληση)
- 1 κτγ πάπρικα
- 100 γρ. μοτσαρέλα (κίτρινη, για πίτσα)
- 30 γρ. πέστο βασιλικού
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες, κομμένες και καθαρισμένες σε άφθονα αλατισμένο νερό.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη βρασμένη πατάτα και τη λιανίζουμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τα 30 γρ. μοτσαρέλα και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Είναι σηματικό η πατάτα να είναι σχετικά ζεστή για να μπορούμε να δουλέψουμε καλύτερα το μίγμα.
- Προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση και πάπρικα
- Ανακατεύουμε τα υλικά με ένα πιρούνι κι έπειτα ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να έχουμε μια δεμένη ζύμη.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε 6-8 στρογγυλά πιτάκια.
- Ανακατεύουμε την υπόλοιπη μοτσαρέλα με το πέστο βασιλικού.
- Βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά από το μίγμα μοτσαρέλας - πέστο.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και την πλάθουμε σε πιτάκια.
- Προαιρετικά, αφήνουμε τα πιτάκια για 40 λεπτά να ξεκουραστούν.
- Βάζουμε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε τα πιτάκια μας από τη μια πλευρά.
- Μόλις πάρουν χρυσαφένιο χρώμα τα γυρίζουμε από την άλλη.
- Εναλλακτικά, εκτός από το ψήσιμο στο τηγάνι μπορούμε να ψήσουμε στο φούρνο ή στο air fryer.