Μαλακές, αφράτες, πεντανόστιμες πίτες για σουβλάκι! Θα σου πάρει 10 λεπτά να φτιάξεις τη ζύμη και μετά απλά περιμένεις να φουσκώσει για να τις ψήσεις. Το μυστικό είναι στο ανθρακούχο νερό που μαζί με τη μαγιά φουσκώνουν τη ζύμη και δημιουργούν τις πιο αφράτες σουβλακόπιτες. Φυσικά αυτά τα πιτάκια μπορείς να τα σερβίρεις σε κλαθε τραπέζι μαζί με ένα ωραίο ντιπ.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διάβασε επίσης
Υλικά
- 160 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 80 ml ανθρακούχο νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κτγ ζάχαρη λευκή
- 2 κτσ ελαιόλαδο
- 7 γρ. μαγιά ξηρή
- 320 γρ. αλεύρι σκληρό, για ψωμί
- 1 κτγ αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γάλα, το ανθρακούχο νερό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το ελαιόλαδο
- Ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη κι αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 7 με 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι.
- Ζυμώνουμε το μίγμα, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι που ξεκολάει από τα τοιχώματα.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με καθαρή, βαμβακερή πετσέτα κι αφήνουμε να φουσκώσει για 60 με 90 λεπτά.
- Έπειτα αφού η ζύμη μας έχει φουσκώσει τη δουλεύουμε λίγο με τα χέρια και την κόβουμε σε 6 κομμάτια με βάρος περίπου 110 γρ. το καθένα.
- Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε πίτα. Υπάρζουν 2 τρόποι για αυτό: Ο πρώτος είναι με το χέρι όπως κάνουμε την πίτσα. Κι ο δεύτερος είναι με ένα πλάστη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα