Με τρία απλά υλικά, σε λιγότερο από 10 λεπτά φτιάχνουμε ένα υπέροχα απολαυστικό (σχεδόν εθιστικό) γλυκό σνακ.
Τα αμύγδαλα με μέλι και σουσάμι είναι ένα θρεπτικό σνακ πλούσιο σε υγιεινά συστατικά. Τα αμύγδαλα αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών, και μονοακόρεστων λιπαρών, που συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς και στη ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης. Επίσης, περιέχουν βιταμίνες Ε και Β2, καθώς και σημαντικά μέταλλα όπως μαγνήσιο και ασβέστιο. Το μέλι προσθέτει γλυκύτητα και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, ενώ παρέχει φυσική ενέργεια. Το σουσάμι, πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, όπως ασβέστιο, φώσφορο και σίδηρο, ενισχύει ακόμα περισσότερο τη διατροφική αξία του σνακ. Συνολικά, το σνακ αυτό προσφέρει έναν υγιεινό συνδυασμό ενέργειας, αντιοξειδωτικών και θρεπτικών συστατικών, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν μια ισορροπημένη και γευστική επιλογή για ενδιάμεσο γεύμα.
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
- 200 γρ. αμύγδαλα
- 2 κτσ μέλι
- 80 γρ. σουσάμι
Εκτέλεση
- Στρώνουμε το σουσάμι σε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να απελευθερώσουν τα έλαια τους.
- Κλείνουμε το μάτι.
- Προσθέτουμε το μέλι απευθείας όσο είναι το τηγάνι καυτό κι ανακατεύουμε καλά να τα ντύσει από όλες τις πλευρές.
- Μεταφέρουμε τα αμύγδαλα στο τηγάνι με το αντικολλητικό χαρτί κι ανακατεύουμε καλά για να ντύσει το σουσάμι τα αμύγδαλα από όλες τις πλευρές.
- Αφήνουμε τα αμύγδαλα να κρυώσουν
- Τα μεταφέρουμε σε ένα βάζο κι αποθηκεύουμε στο ντουλάπι για έως και 2 μήνες.