search

Μάφινς με αλεύρι ολικής, γιαούρτι και γεύση μελομακάρονο

Τα αρώματα του μελομακάρονου μπαίνουν σε μια πανεύκολη συνταγή για βελούδινα, μαλακά, πεντανόστιμα μάφιν. Κανέλα, γαρύφαλλο, πορτοκάλι και καρύδι μπλέκουν τα αρώματα τους δίνοντας ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Η συνταγή είναι απλή και γεμάτη θρεπτικά συστατικά. Το γιαούρτι χαρίζει την απαραίτητη υγρασία ενώ το αλεύρι ολικής αυξάνει την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, καθιστώντας τα πιο χορταστικά. Το μέλι, ως φυσικό γλυκαντικό, δίνει μια απαλή γλυκιά γεύση, χωρίς τη χρήση ζάχαρης.

Το Βιτάμ είναι συνώνυμο με τα γλυκά των Χριστουγέννων και κλασική αξία για να μοσχοβολήσει η κουζίνα. Δίνει βελούδινη υφή και πλούσια γεύση σε κάθε συνταγή, ενώ παράλληλα είναι πλούσιο σε βιταμίνη D και πηγή βιταμινών Α και Ε.



Υλικά

  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γρ. γάλα
  • 1 αυγό μεγάλο ελαφρά χτυπημένο
  • 150 γρ. μέλι
  • 1 πορτοκάλι (μόνο ξύσμα)
  • 1 κτγ κανέλα
  • 1/2 κτγ γαρύφαλλο
  • 125 γρ. Βιτάμ λιωμένο και χλιαρό
  • 260 γρ. αλεύρι ολικής
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το γαρνίρισμα
  • 30 γρ. καρύδι χοντροκομμένο
  • 30 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το Βιτάμ σε ένα κατσαρολάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το γάλα, το αυγό, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρύφαλλο
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο Βιτάμ ενώ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς.
  • Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι ολικής και το μπέικιν πάουντερ.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 φόρμες σιλικόνης
  • Γαρνίρουμε με καρύδι και κομμάτια κουβερτούρας.
  • Ψήνουμε στο airfryer στους 160°C για 18 λεπτά.
Cool Artisan