Μπανάνες, κακάο και κορν φλάουρ φτιάχνουν ένα πεντανόστιμο, vegan-νηστίσιμο, γλυκό για το καλοκαίρι, πολύ χαμηλό σε θερμίδες!
Tip 1: Θέλουμε οι μπανάνες να είναι αρκετά ώριμες για να είναι γλυκό το αποτέλεσμα. Εναλλακτικά βάζουμε μέλι ή ό,τι άλλο γλυκαντικό θέλουμε
Tip 2: Διατηρείται στη συντήρηση του ψυγείου έως 4 μέρες.
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
- 5 μπανάνες (ώριμες)
- 100 γρ. κακάο
- 1 κτγ κορν φλάουρ
- 200 ml νερό
- 20 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 30 γρ. ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα
- Μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει.
- Μεταφέρουμε σε ό,τι σκεύος έχουμε, όπως για παράδειγμα μπολάκια, βαθύ πιάτο ή φόρμα για κέικ
- Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 3 ώρες
- Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα
- Προαιρετικά, γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και ξηρούς καρπούς όπως φουντούκι.
- Διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου για έως 4 μέρες