Το καλαμπόκι και το τυρί παντρεύονται σε ένα ζεστό ντιπ που συνοδεύει τσιπς, κοτόπουλο ή και burger. Η καταγωγή της συνταγής αυτής είναι από την Κορέα όπου το συγκεκριμένο πιάτο είναι το must συνοδευτικό στα τοπικά εστιατόρια, μπαρ αλλά κυρίως στα μπεργκεράδικα. Είναι γνωστό ως Korean Corn Cheese και σερβίρεται πάντα καυτό μέσα στο σκεύος που ψήθηκε μαζί με τσιπ ή κρακεράκια προκειμένου να συνοδεύσει από cocktails μέχρι κυρίως πιάτα.
Το φρέσκο κρεμυδάκι μαζί με το καλαμπόκι Εδem δημιουργούν ένα γλυκό και spicy συνδυασμό. Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις και καυτερή πιπεριά, όσο αντέχεις.
Tip: Μπορείς να το φτιάξεις σε ένα πυρίμαχο ταψί αλλά προτείνω αν έχεις τραπέζι με φίλους να το ψήσεις σε 2 διαφορετικά για να το μοιράσεις στις 2 άκρες του τραπεζιού. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να προσθέσεις καυτερή πιπεριά στο ένα από τα δύο για να δώσεις και 2 επιλογές.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διάβασε επίσης
Υλικά
- 285 γρ καλαμπόκι Εδem (μια συσκευασία σουρωμένη)
- 280 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 120 γρ. μαγιονέζα
- 20 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κτγ μαύρη ζάχαρη
- 1 μικρή πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι
- Τσιπς καλαμποκιού ή κράκερς
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε μια συσκευασία καλαμπόκι Εδem και σουρώνουμε το καλαμπόκι από το υγρό.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε σε 2 πυρίμαχα σκεύη με διάμετρο περίπου 15 εκ. και βάθος 2 εκ. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ένα μικρό ταψάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στην επάνω σχάρα στους 200°C για 12 με 15 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Σερβίρουμε απευθείας όσο είναι καυτό, μέσα στο σκεύος που ψήθηκε.