search

Γύρος χοιρινός από ψαρονέφρι

Η τσικονπέμπτη πλησιάζει και σου ετοιμάζω την πιο λαχταριστή εκδοχή για σπιτικό γύρο με ψαρονέφρι, το πιο άπαχο κομμάτι του χοιρινού. Η συνταγή είναι πολύ απλή, θα χρειαστείς μόνο ένα μπολ για να ανακατέψεις κι ένα τηγάνι για να σοτάρεις. Τόσο απλά. Μπορείς να ετοιμάσεις το κρέας από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσεις στο ψυγείο σε ένα μπολ με μεμβράνη για να δέσουν οι γεύσεις και να μαριναριστεί.

Η Mustard & Mayo Sauce Condito δένει όλα τα υλικά σε μια υπέροχη μαρινάδα που θα λατρέψεις σε κάθε μπουκιά! Στα μπαχαρικά μπορείς να αυτοσχεδιάσεις με βάση το προσωπικό σου γούστο και να κάνεις τη μαρινάδα όσο καυτερή θες.

 

Δες εδώ το βίντεο:

 

Διάβασε επίσης



Υλικά

Για το γύρο
  • 500 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε μακρόστενες λωρίδες
  • 50 γρ. Mustard & Mayo Sauce Condito
  • 1 κτσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κτσ λευκό ξύδι
  • 1 κτσ ρίγανη
  • 1 κτγ αποξηραμένο ή φρέσκο θυμάρι
  • 1 κτγ  πάπρικα γλυκιά
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 1/2 κτγ κύμινο
  • 1 κτσ  μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • αλάτι & πιπέρι
Για τα τυλιχτά
  • 8 πίτες (εγώ χρησιμοποιώ καλαμποκιού)
  • 100 γρ. Mustard & Mayo Sauce Condito
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες

Εκτέλεση

Για το γύρο
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για το μαρινάρισμα κι ανακατεύουμε
  • Έπειτα προσθέτουμε το ψαρονέφρι
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Μπορούμε και για ολόκληρη τη νύχτα
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
  • Σοτάρουμε το γύρο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Για το στήσιμο
  • Ψήνουμε τις πίτες στο φούρνο ή στην τοστιέρα να πάρουν ελαφρώς χρώμα για 4-5 λεπτά
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τις φέτες κρεμμύδι με το μαϊντανό.
  • Βάζουμε μέσα σε κάθε πίτα 1 κουταλιά από τη Mustard & Mayo Sauce Condito
  • Έπειτα προσθέτουμε το γύρο, τις πατάτες, το κρεμμύδι και τη ντομάτα.
  • Τυλίγουμε με λαδόκολλα και σερβίρουμε.
Cool Artisan