search

Νηστίσιμη Σάλτσα Ζυμαρικών με Ψητή Μελιτζάνα

Αυτή η νηστίσιμη σάλτσα με ψητές μελιτζάνες, ντομάτες και μυρωδικά θα σε κάνει να ξεχάσεις ότι λείπει το τυρί ή το κρέας. Είναι η ιδανική επιλογή όταν θέλεις κάτι χορταστικό αλλά ταυτόχρονα ελαφρύ, γεμάτο φυτικές ίνες και φυσικά αντιοξειδωτικά. Το καλύτερο; Δεν χρειάζεται πολύπλοκη προετοιμασία. Ψήνεις, χτυπάς, ανακατεύεις και σερβίρεις. Αν λατρεύεις τις μελιτζάνες και τις μεσογειακές γεύσεις, αυτή η συνταγή θα γίνει σταθερή αξία στο εβδομαδιαίο σου μενού – είτε νηστεύεις είτε απλώς θέλεις να φας πιο «καθαρά».

Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα – σύνολο 4 μερίδες)

Κατά προσέγγιση:

  • Θερμίδες: 430 kcal

  • Πρωτεΐνη: 12-14 g

  • Υδατάνθρακες: 66 g

  • Λίπος: 12 g

  • Φυτικές ίνες: 7-8 g

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

  • 3 μελιτζάνες μέτριες

  • 2 ώριμες ντομάτες

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)

  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 1 κ.τ.γ. γλυκιά πάπρικα

  • 1 κ.τ.γ. ρίγανη

  • 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.τ.σ. πελτέ ντομάτας

  • 400 γρ. ριγκατόνι

Εκτέλεση

  • Ψήσιμο λαχανικών:

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

    • Χαράζουμε τις μελιτζάνες σταυρωτά (χιαστί) και τις βάζουμε σε ταψί με τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

    • Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ρίγανη.

    • Ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

  • Παρασκευή σάλτσας:

    • Μεταφέρουμε τα ψητά λαχανικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.

    • Σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε τη σάλτσα, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά.

  • Βράσιμο & σερβίρισμα:

    • Βράζουμε τα ριγκατόνι, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.

    • Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε ζεστά.

    • Προαιρετικά γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
Cool Artisan