To airfryer είναι ένα εργαλείο στην κουζίνα μου που ψήνει με καταπληκτικό τρόπο τις ζύμες. Είναι ιδανικό για κάθε είδος ζύμης αφού δίνει το “εφέ του τηγανητού” κάνοντας υπέροχα τραγανή κρούστα ενώ ψήνεται τέλεια στο εσωτερικό.
Υλικά
- 1 φύλλο κουρού
-
200 γρ. φέτα
-
80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10%
-
1 αυγό
-
2 κτσ φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
-
1 πιπεριά κόκκινη
-
1 πιπεριά κίτρινη
-
1 κρεμμύδι ξερό
-
πιπέρι
-
2 κτσ γάλα
-
2 κτσ βρώμη
-
2 κτσ σουσάμι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το φύλλο σε 8 ίσα τρίγωνα
-
Σοτάρουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι με την πιπεριά
-
Σε ένα μεγάλο μπολ λιανίζουμε τη φέτα
-
Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα σοταρισμένα λαχανικά, 1 αυγό, ψιλοκομμένο δυόσμο, πιπέρι κι ανακατεύουμε
-
Βάζουμε τη γέμιση στα 4 τρίγωνα ΄
-
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 4 τρίγωνα
-
Αλοίφουμε με γάλα
-
Πασπαλίζουμε με βρώμη και σουσάμι
-
Ψήνουμε στο airfryer στους 190°C για 14 λεπτά, γυρνάμε τις τυρόπιτες από την άλλη και ψήνουμε άλλα 4 λεπτά.