Μια απλοποιημένη εκδοχή του ρυζόγαλου, με 2 απλά υλικά: ρύζι και σοκολάτα. Η λογική της συνταγής μοιάζει ελαφρώς με το ασιατικό μόκι. Και βέβαια δεν καταλαβαίνεις καθόλου το ρύζι στη γεύση.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 200 γρ. βρασμένο ρύζι σε σκέτο νερό (αντιστοιχεί σε περίπου 70 γρ. ρύζι άβραστο)
- 260 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
- 120 ml καυτό νερό
Εκτέλεση
- Βράζουμε το ρύζι σε σκέτο νερό (χωρίς αλάτι ή κάτι άλλο)
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ
- Μεταφέρουμε σε φαγητοδοχείο και παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Γαρνίρουμε με κακάο και σερβίρουμε.