Χωρίς αλεύρι, χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη! Αυτά τα μπισκότα είναι ένα υγιεινό σνακ, που συνδυάζει την απλότητα με τη θρεπτική αξία. Ιδανικά για όσους αναζητούν έναν φυσικό τρόπο να ικανοποιήσουν τη γλυκιά τους επιθυμία, χωρίς την προσθήκη επεξεργασμένων σακχάρων και συντηρητικών.
Η βάση της συνταγής είναι οι νιφάδες βρώμης Quaker, οι οποίες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και συμβάλλουν στη διατήρηση του κορεσμού, ρυθμίζοντας παράλληλα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η μπανάνα προσφέρει φυσική γλυκύτητα, ενώ το φυστικοβούτυρο και το ελαιόλαδο παρέχουν καλά λιπαρά που ενισχύουν τον κορεσμό και την υγεία της καρδιάς. To μόνο που θα χρειαστείς για να τα φτιάξεις είναι ένα μπολ κι ένα πιρούνι.
Διατροφική Ανάλυση ανά Μπισκότο (για 9 μπισκότα)
Θερμίδες: ~220 kcal
Πρωτεΐνη: ~5.5 g
Υδατάνθρακες: ~23.3 g
Σάκχαρα: ~4.3 g
Λιπαρά: ~12.2 g
Κορεσμένα λιπαρά: ~2.6 g
Φυτικές Ίνες: ~3 g
Υλικά
- 200 γρ. Νιφάδες Βρώμης Quaker
- 1 μπανάνα, ώριμη
- 80 γρ. φυστικοβούτυρο
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
- 20 γρ. μέλι
- 50 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C στον αέρα
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μια μπανάνα και την πολτοποιούμε καλά με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, το ελαιόλαδο, το εκχύλισμα βανίλιας, το μέλι κι ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε νιφάδες βρώμης Quaker κι ανακατεύουμε καλά.
- Προαιρετικά προσθέτουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα κι ανακατεύουμε.
- Πλάθουμε σε 9 μπισκότα και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 10 λεπτά κι αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.