Το ταχίνι χαρίζει τη γεύση του σε ένα αφράτο φρατζολάκι ιδανικό για όσους αποφεύγουν τη γλουτένη ή ακολουθούν keto διατροφή.
Tip: Το συγκεκριμένο ψωμί δεν παίρνει έντονο χρώμα κατά το ψήσιμο. Μην το αφήσεις περισσότερο χρόνο γιατί θα στεγνώσει και θα σκληρύνει.
Υλικά
- 300 γρ. ταχίνι
- 4 αυγά
- 1 κτγ baking powder
Εκτέλεση
- Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους κι ασπράδια
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα
- Προσθέτουμε τους κρόκους στο ταχίνι κι ανακατεύουμε
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ
- Μεταφέρουμε σε σε αντικολλητική φόρμα για κέικ με διαστάσεις 27x14x6 εκ.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 -35 λεπτά