search

Κέικ βρώμης με μέλι & ελαιόλαδο

Ένα απολαυστικό κέικ χωρίς βούτυρο και χωρίς ζάχαρη! Θα σου πάρει 15 λεπτά να το ετοιμάσεις κι αλλά 45 λεπτά στο φούρνο για να έχεις το απόλυτο κέικ βρώμης να απολαμβάνεις όλο το Σαββατοκύριακο με τον καφέ σου!

Προτιμώ να χρησιμοποιώ φαρίνα βρώμης, δηλαδή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του από βρώμη (αντί να χτυπάω βρώμη στο μπλέντερ) γιατί μου δίνει ένα ωραίο φούσκωμα με υπέροχη υφή.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 350 γρ. αλεύρι βρώμης που φουσκώνει μόνο του
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κτγ κανέλα
  • 2 αυγά
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 280 γρ. μέλι
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι βρώμης που φουσκώνει μόνο του, το μπέικιν πάουντερ την κανέλα και χτυπάμε με αυγοδάρτη.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε καλά.
  • Αναμειγνύουμε τα υγρά με τα στερεά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Μεταφέρουμε σε φόρμα 10 εκ. x 30 εκ. για κέικ.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180°C για 40-45 λεπτά.
Cool Artisan