search

Κοτόπουλο με ρύζι κι αρακά σε σάλτσα ντομάτας

Κοτόπουλο με ρύζι & αρακά σε σάλτσα ντομάτας! Το ιδανικό φαγητό για να απολαύσεις σήμερα και να αποθηκευθείς (όσο περισσέψει) για τα ταπεράκια της εβδομάδας! Πρωτεΐνη, λαχανικά και υδατάνθρακας φτιάχνουν το πιο ισορροπημένο πιάτο που είναι συγχρόνως χορταστικό και πεντανόστιμο. Και το καλύτερο είναι πως θα σου πάρει λιγότερο από 30 λεπτά για να το ετοιμάσεις.



Υλικά

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 150 γρ. αρακά (κατεψυγμένο)
  • 200 γρ ρύζι
  • 500 ml σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • 1/2 κτγ πάπρικα
  • 1/4 κτγ σκόνη σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για το Ρύζι
  • Ξεπλαίνουμε το ρύζι 2-3 φορές με νερό
  • Βάζουμε το ρύζι και το νερό σε μια κατσαρόλα με καπάκι. Η αναλογία είναι 2 φλυτζάνια νερό για 1 φλυτζάνι ρύζι
  • Φέρνουμε σε βρασμό, καλύπτουμε με το καπάκι και μειώνουμε σε χαμηλή φωτιά.
  • Σιγοβράζουμε για περίπου 25 λεπτά
  • Αφαιρέστε από το μάτι, σκεπάζουμε με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα κι αφήνουμε στην άκρη
Για το κοτόπουλο
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον αρακά κι ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε να σοταριστούν για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι, τη σάλτσα ντομάτας, μπούκοβο, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, 1 ποτήρι νερό κι ανακατεύουμε καλά.
  • Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πιει τα υγρά του, για 15-20 λεπτά.
  • Σερβίρουμε ζεστό
Cool Artisan