search

VEGAN ΣΟΥΠΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΦΑΚΗΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΛΑΪΜ

Σήμερα, 1/1/2020 ξεκινάω το Veganuary αποφασίζοντας να κάνω plant based διατροφή για όλο τον Ιανουάριο. Και αυτό για 2 λόγους: δίνω μια ευκαιρία για ένα πιο βιώσιμο μέλλον στον πλανήτη και υιοθετώ μια πιο υγιεινή διατροφή για τον εαυτό μου.

Το Veganuary είναι ένας θεσμός που έχει μόλις 5 χρόνια ζωής αφού ξεκίνησε το 2014 στο Ηνωμένο Βασίλειο και έπειτα πήρε παγκόσμια διάσταση φτάνοντας φυσικά και στη χώρα μας. Είναι συνδυασμός των λέξεων vegan και January, και πρόκειται για μια πρόκληση να δεις πώς είναι να γίνεις vegan για έναν μήνα. Δεν είναι παραίτητο να γίνεις vegan για το υπόλοιπο της ζωής σου… Αξίζει απλά να το δοκιμάσεις για τον Ιανουάριο (ή όσες μέρες καταφέρεις μέσα στον Ιανουάριο)

Ξεκινάω το δικό μου #Veganuary με μια συνταγή για σούπα κόκκινης φακής με καρύδα και λάιμ

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 300 γρ κόκκινες φακές
  • 4 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 200 ml κρέμα καρύδας
  • 1 κτγ τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 4 λάιμ
  • Μπούκοβο και δυόσμο για το γαρνίρισμα.

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μια φαρδιά κατσαρόλα
  • Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα, την πάπρικα, το τζίντζερ και το ζωμό
  • Μόλις πάρει βράσει ο ζωμός προσθέτουμε τις φακές και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά
  • Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε και την κρέμα καρύδας.
  • Σερβίρουμε σε πιάτα και στύβουμε 1/2 λάιμ πάνω από κάθε πιάτο σούπας
  • Γαρνίρουμε με μπούκοβο και ψιλοκομμένο δυόσμο
Cool Artisan