search

VEGAN TACOS ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΙΑ ΣΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΥΔΑΣ – ΚΑΡΥ

Σήμερα αυτοσχεδιάζω στην κουζίνα μου συνδυάζοντας μεξικάνικα τάκος με κρέμα καρύδας και κάρυ για να φτιάξω ένα απόλυτα νόστιμο και χορταστικό vegan πιάτο. Η βάση της ιδέας είναι ethnic street food με αναφορές από όλο τον πλανήτη αλλά το αποτέλεσμα είναι μια καλή εικόνα για το πως ο βιγκανισμός μπορεί να έχει ένα πολύ σύγχρονο και “παγκόσμια νόστιμο” πρόσωπο. Η μαγειρική άλλωστε είναι εδώ για να ενώνει κουλτούρες.

 



Υλικά

  • 1/2 κρεμμύδι λευκό, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για σοτάρισμα
  • 100 γρ καθαρισμένη γλυκοπατάτα, κομμένη σε κύβους
  • 100 γρ βρασμένα λευκά φασόλια (μέτρια σε μέγεθος)
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 50 ml κρέμα καρύδας
  • 1 κτσ κάρυ
  • 1/2 κτγ τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/2 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1/4 κτγ μπούκοβο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένος
Για το στήσιμο
  • 5 τάκος
  • 1 κτσ κολοκυθόσπορο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε μέτρια ένταση για 5-7 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα και σοτάρουμε για ακόμα 7 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές
  • Προσθέτουμε την πιπεριά και τα φασόλια και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε καλά.
  • Τέλος προσθέτουμε και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
  • Γέμιζουμε κάθε τάκος και γαρνίρουμε με λίγο κολοκυθόσπορο.
  • Σερβίρουμε απευθείας. Διαφορετικά διατηρούμε στο τηγάνι και ζεσταίνουμε στο τηγάνι πρίν γεμίσουμε τα τάκος και σερβίρουμε.
Cool Artisan