search

Νηστίσιμο, πρωτεϊνικό σνακ: ρεβίθια με Μακεδονικό Ταχίνι, πάπρικα και μαυροσούσαμο

Με 5 απλά υλικά φτιάχνεις ένα πρωτεϊνικό σνακ, υγιεινό και πεντανόστιμο. Ο συνδυασμός από ρεβίθια και Μακεδονικό Ταχίνι παράγει πρωτεΐνη υψηλότατης αξίας για τον οργανισμό, απαραίτητη σε περιόδους νηστείας ή σε διατροφές που αποκλείουν το κρέας, όπως η βίγκαν και η plant-based.

Δες εδώ το βίντεο:

 

 



Υλικά

  • 250 γρ. μαγειρεμένα ρεβίθια
  • 60 ml Μακεδονικό Ταχίνι (Κλασσικό ή με Λεμόνι)
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κ.σ.  πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το Μακεδονικό Ταχίνι (Κλασσικό ή με Λεμόνι), το σουσάμι και την πάπρικα.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τα ρεβίθια κι ανακατεύουμε για τα ντύσουμε καλά από όλες τις πλευρές.
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί
  • Ψήνουμε στους 200C για 20- 25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα
  • Αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.
Cool Artisan