search

Μους βανίλια με μπισκότα

Μια συνταγή για τους λάτρεις των λευκών γλυκών που ξέρω ότι είναι πολλοί! Βανίλια και λευκή σοκολάτα παντρεύονται στην πιο ανάλαφρη μους και συνδυάζονται με Μπισκότα Πτι Μπερ με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος Παπαδοπούλου.

Tip: Για τη μους είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε αυγά βιολογικά και φρέσκα!



Υλικά

  • 250 γρ. λευκή κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 75 ml φρέσκο γάλα
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλια
  • 3 φρέσκα, βιολογικά αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τ’ ασπράδια)
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 συσκευασία Μπισκότα Πτι Μπερ με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος Παπαδοπούλου

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα με το γάλα σε μπεν μαρί.
  • Μόλις η σοκολάτα λιώσει αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα τους κρόκους χτυπώντας με μίξερ χειρός.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με μίξερ χειρός και λίγη λίγη τη ρίχνουμε κι αυτή στο μείγμα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ χειρός μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
  • Προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα στη μους ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης και στη συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
  • Μεταφέρουμε τη μους σε φόρμα ζαχαροπλαστικής και την παγώνουμε για 3 ώρες.
  • Στη συνέχεια βάζουμε 2-3 σπασμένα Μπισκότα Πτι Μπερ με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος Παπαδοπούλου στη βάση από 6 ποτήρια.
  • Μοιράζουμε τη μους βανίλιας
  • Διακοσμούμε τη επιφάνεια με ένα ακόμα μπισκότο και σερβίρουμε.
Cool Artisan