Βελούδινη σοκολάτα με νότες από πορτοκάλι και επίγευση καρύδας πάνω σε τραγανή βάση. Η πιο απολαυστική βίγκαν συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας.
Tip1: Όσο πιο ποιοτική είναι η σοκολάτα που χρησιμοποιείς τόσο πιο ωραία είναι η γεύση της τάρτας
Tip2: Μπορείς να ενισχύσεις την ένταση της σοκολάτας προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα στιγμιαίο καφέ στη γκανάς.
Διάβασε Επίσης
Υλικά
Για τη ζύμη- 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ λάδι καρύδας
- 1/4 κτγ αλάτι
- 1 κτσ ζάχαρη
- 8 κτσ νερό (πολύ κρύο)
- 400 γρ σοκολάτα
- 400 γρ κρέμα καρύδας
- 2 πορτοκάλια (μόνο ξύσμα)
- Φρουί γλασέ πορτοκάλι για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
- Μετράμε 8 κτσ νερό, το βάζουμε σε ένα μικρό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει, αλλά όχι να παγώσει
- Λιώνουμε το λάδι καρύδας και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε σε δύο δόσεις το κρύο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματίσουμε μια ζύμη.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για να παγώσει καλά το λάδι καρύδας.
- Βγάζουμε τη ζύμη και με ένα πλάστη την ανοίγουμε και την τοποθετούμε στην ταρτιέρα.
- Καλύπτουμε την επιφάνειά της με χαρτί ψησίματος και αρκετά φασόλια (για ν' αποφύγουμε το φούσκωμα της ζύμης κατά το ψήσιμο).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 15 λεπτά, αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει.
- Βάζουμε την κρέμα καρύδας σε ένα κατσαρολάκι και την φέρνουμε σε σημείο λίγο πριν βράσει
- Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ
- Περιχύνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα, την αφήνουμε να σταθεί για μισό λεπτό και έπειτα αναμειγνύουμε μέχρι να λιώσει όλη η κουβερτούρα.
- Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε
- Μεταφέρουμε το μείγμα της σοκολάτας μέσα στην τάρτα και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες να σφίξει.
- Τέλος, διακοσμούμε με φρουί γλασέ πορτοκάλι