Σιμιγδάλι, πορτοκάλι και κανέλα μπλέκονται σε ένα απολαυστικό συνδυασμό! Μια πίτα, νόστιμη και αρωματική, πανεύκολη να τη φτιάξεις με απλά υλικά που έχει στην κουζίνα σου.
Διάβασε επίσης
Υλικά
Για την πορτοκαλόπιτα- 170 gr χοντρό σιμιγδάλι
- 200 γρ ζάχαρη (μαύρη)
- 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
- 4 πορτοκάλια (ξύσμα μόνο)
- 1 κτσ κανέλα
- 3 κουταλιές καστανή ζάχαρη (για την επιφάνεια)
- 1 κτσ ηλιέλαιο (για το ταψί)
- 1 κτσ σιμιγδάλι (για το ταψί)
- 100 γρ ζάχαρη (μαύρη)
- 1/2 ποτήρι νερό
- 1 πορτοκάλι (μόνο χυμό)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, την κανέλα και το ξύσμα και βράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει ένα πηχτός χυλός, αλλά να μην εξατμιστεί όλη η υγρασία του.
- Απλώνουμε με μια χαρτοπετσέτα το ηλιέλαιο σε ένα ταψί 20 x 30 εκ και το πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι
- Μεταφέρουμε το χυλό στο ταψί που έχουμε προετοιμάσει
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με καστανή ζάχαρη.
- Ψήνουμε για ακόμα 30-35 λεπτά στους 170°C.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το χυμό και τη ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά να δέσει το σιρόπι.
- Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βγάζουμε τη πορτοκαλόπιτα από το φούρνο και την περιχύνουμε όπως είναι καυτή με το χλιαρό σιρόπι, περιμένουμε να το απορροφήσει για λίγα λεπτά ανακινώντας το ταψί.
- Στη συνέχεια την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.