search

Σοκολατάκια με φράουλα και καρύδα – 3 μόνο υλικά

Χρειάζεσαι μόνο φράουλες, καρύδα και σοκολάτα – τίποτα σύνθετο, τίποτα δύσκολο. Η φράουλα δίνει φυσική γλυκύτητα και φρεσκάδα, η καρύδα χαρίζει υπέροχη υφή και το άρωμά της, ενώ η σοκολάτα δένει τα πάντα με έναν απολαυστικό τρόπο. Αν ακολουθείς υγιεινή διατροφή, έχεις ελάχιστο χρόνο στην κουζίνα, και προσέχεις τις θερμίδες σου, θα τα αγαπήσεις ακόμα περισσότερο.

Διατροφική ανάλυση ανά σοκολατάκι (15 τεμάχια):

  • Θερμίδες: 71 kcal

  • Πρωτεΐνη: 0,8 g

  • Υδατάνθρακες: 6,2 g

  • Σάκχαρα: 4,5 g

  • Λιπαρά: 4,9 g

  • Κορεσμένα λιπαρά: 3,5 g

  • Φυτικές ίνες: 1,2 g

Οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο σοκολάτας και καρύδας.



Υλικά

  • 160 γρ. φράουλες
  • 70 γρ.καρύδα
  • 150 γρ. σοκολάτα (κουβερτούρα)

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τις φράουλες και την καρύδα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες με τα χέρια.
  3. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
  4. Βουτάμε κάθε μπαλίτσα στη λιωμένη σοκολάτα και τις τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.
  5. Βάζουμε τις μπαλίτσες στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
  6. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε
Cool Artisan