Σοκολάτα και τυρί κρέμα παντρεύονται πάνω από μια βάση με μπισκότα Digestive Παπαδοπούλου στο πιο νόστιμο cheesecake που έχεις φτιάξει ποτέ. Αν έχεις ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη το έχεις δει σίγουρα να φιγουράρει στις βιτρίνες των πιο ωραίων ζαχαροπλαστείων. Η παρασκευή του είναι αρκετά εύκολη και πολύ πιο απλή από ότι ίσως πιστεύεις.
Το μυστικό κρύβεται στο ψήσιμο και πιο συγκεκριμένα στο ότι το ψήνουμε σε μπεν μαρί φούρνου. Με αλλλα λόγια, τυλίγουμε το τσέρκι μας με αλουμινόχαρτο, το βάζουμε σε ένα μεγαλύτερο ταψί και γεμίζουμε το κενό με νερό. Το ψήνουμε έτσι για σαράντα λεπτά και με την τεχνική αυτή εξασφαλίζουμε ότι θα ψηθεί ομοιόμορφα και ότι δεν θα έχει ρωγμές στην επιφάνεια.
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Υλικά
Για τη βάση- 250 γρ. μπισκότα Digestive Παπαδοπούλου
- 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο σε μέτρια φωτιά
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 120 ml κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. ζάχαρη (λευκή κρυσταλλική)
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 2 αυγά
- 20 γρ. κακάο
- 80 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
Εκτέλεση
Για τη βάση- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Παίρνουμε ένα τσέρκι με αποσπώμενα τοιχώματα και διάμετρο 22 εκ. και καλύπτουμε τη βάση του με λαδόκολλα.
- Χτυπάμε τα μπισκότα Digestive Παπαδοπούλου στο blender, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε ξανά μέχρι το μείγμα να έχει υφή σαν βρεγμένη άμμο.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι και με ένα ποτήρι το πιέζουμε να γίνει συμπαγές και ισόπαχο.
- Τέλος, ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί, την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν προσθέσουμε την κρέμα
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και χτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας καλά να ενσωματωθεί στο μείγμα το κάθε αυγό πριν προσθέσουμε το επόμενο.
- Τέλος, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος, το κακάο, τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
- Μεταφέρουμε την κρέμα μέσα στο τσέρκι, αφού έχει κρυώσει ελαφρώς η βάση του.
- Χτυπάμε καλά το τσέρκι στο πάγκο της κουζίνας.
- Καλύπτουμε το τσέρκι γύρω-γύρω με αλουμινόχαρτο.
- Μεταφέρουμε το τσέρκι μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί.
- Προσθέτουμε νερό στο ταψί να φτάνει περίπου στα μισά από το τσέρκι.
- Αυτό ονομάζεται μπεν μαρί φούρνου και συντελεί στο να ψηθεί το cheesecake ομοιόμορφα και να μην κάνει ρωγμές στην επιφάνεια.
- Τέλος, ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180°C.
- Βγάζουμε το τσέρκι από το ταψί με το νερό, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ξεφορμάρουμε.