search

ΒΙΓΚΑΝ BROWNIES (ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

Αφού τον αγαπάς, και θες να του φτιάξεις κάτι καλό, γιατί δεν τους φτιάχνεις κάτι που να του κάνει καλό;

Σήμερα επιστρέφω με μια συνταγή που έχω παιδέψει όσο λίγες στα χρόνια της vegan μαγειρικής μου: brownies γλυκοπατάτας με αμυγδαλοβούτυρο.

 

Tip1: Είναι καλό όταν χτυπάς όλα τα υλικά στο blender, η γλυκοπατάτα και το λάδι καρύδας να είναι ζεστά. Αυτό θα βοηθήσει το μείγμα να ομογενοποιηθεί καλύτερα και πιο γρήγορα.

Tip2: Επιλέγω πάντα βασιλικούς χουρμάδες που είναι πιο γλυκοί και ζουμεροί.

Διάβασε Επίσης



Υλικά

  • 450 gr γλυκοπατάτα (καθαρισμένη)
  • 100 γρ βρώμη
  • 150 γρ λάδι καρύδας
  • 220 γρ αμυγδαλοβούτυρο
  • 50 γρ κακάο
  • 100 γρ σιρόπι αγαύης
  • 200 γρ χουρμάδες (βασιλικούς)

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε, ζυγίζουμε και στη συνέχεια βράζουμε τη γλυκοπατάτα.
  • Λιώνουμε το λάδι καρύδας
  • Χτυπάμε στο blender τη βρόμη να γίνει αλεύρι.
  • Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Προετοιμάζουμε μια φόρμα. Την σεμιζάρουμε δηλαδή την καλύπτουμε με vegan βούτυρο ή ηλιέλαιο και κακάο.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα από το blender στο ταψί και με μια σπάτουλα το σπρώχνουμε να πάει παντού.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 18 λεπτά.
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε
Cool Artisan