Αφού τον αγαπάς, και θες να του φτιάξεις κάτι καλό, γιατί δεν τους φτιάχνεις κάτι που να του κάνει καλό;
Σήμερα επιστρέφω με μια συνταγή που έχω παιδέψει όσο λίγες στα χρόνια της vegan μαγειρικής μου: brownies γλυκοπατάτας με αμυγδαλοβούτυρο.
Tip1: Είναι καλό όταν χτυπάς όλα τα υλικά στο blender, η γλυκοπατάτα και το λάδι καρύδας να είναι ζεστά. Αυτό θα βοηθήσει το μείγμα να ομογενοποιηθεί καλύτερα και πιο γρήγορα.
Tip2: Επιλέγω πάντα βασιλικούς χουρμάδες που είναι πιο γλυκοί και ζουμεροί.
Διάβασε Επίσης
Υλικά
- 450 gr γλυκοπατάτα (καθαρισμένη)
-
100 γρ βρώμη
-
150 γρ λάδι καρύδας
-
220 γρ αμυγδαλοβούτυρο
-
50 γρ κακάο
-
100 γρ σιρόπι αγαύης
-
200 γρ χουρμάδες (βασιλικούς)
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, ζυγίζουμε και στη συνέχεια βράζουμε τη γλυκοπατάτα.
- Λιώνουμε το λάδι καρύδας
- Χτυπάμε στο blender τη βρόμη να γίνει αλεύρι.
- Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προετοιμάζουμε μια φόρμα. Την σεμιζάρουμε δηλαδή την καλύπτουμε με vegan βούτυρο ή ηλιέλαιο και κακάο.
- Μεταφέρουμε το μείγμα από το blender στο ταψί και με μια σπάτουλα το σπρώχνουμε να πάει παντού.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 18 λεπτά.
- Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε