search

Πέταλα Αμυγδάλου – 5 υλικά / Χωρίς Ζάχαρη

 

Είναι φτιαγμένα με αλεύρι αμυγδάλου, μέλι αντί για ζάχαρη και μόνο ασπράδια αυγών, οπότε παίρνεις πρωτεΐνη και καλά λιπαρά χωρίς περιττές θερμίδες. Το φιλέ αμυγδάλου δίνει τραγανή υφή, ενώ η σοκολάτα στις άκρες προσθέτει την απαραίτητη δόση απόλαυσης χωρίς υπερβολές. Είναι εύκολα στην παρασκευή και μπορείς να τα έχεις έτοιμα σε λιγότερο από μία ώρα.

Διατροφική Ανάλυση (ανά μπισκότο, από τα 15):

  • Θερμίδες: 150 kcal

  • Πρωτεΐνη: 4,5 γρ.

  • Υδατάνθρακες: 8,5 γρ.

    • εκ των οποίων σάκχαρα: 6,5 γρ.

  • Λιπαρά: 11 γρ.

    • εκ των οποίων κορεσμένα: 2,5 γρ.

  • Φυτικές ίνες: 2 γρ.

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

  • 300 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 130 γρ. μέλι
  • 3 ασπράδια αυγών (περίπου 100 γρ.)
  • 200 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου με το μέλι και τα ασπράδια αυγών μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και ελαφρώς κολλώδες μείγμα.
  2. Πλάθουμε μικρά κομμάτια ζύμης σε σχήμα πέταλου (μισοφέγγαρου).
  3. Πιέζουμε κάθε μπισκότο σε φιλέ αμυγδάλου για να καλυφθεί εξωτερικά.
  4. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  6. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  7. Λιώνουμε τη σοκολάτα και βουτάμε τις άκρες από κάθε μπισκότο.
  8. Τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα ή λαδόκολλα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Cool Artisan