“Και οι vegan τι γλυκά τρώνε;” Μια έρώτηση που ακούω πολύ συχνά και έχει τόσες (μα τόσες) νόστιμες απαντήσεις! Ο σημερινός κορμός είναι ίσως η καλύτερη, πιο νόστιμη και πιο εθιστική απάντηση!
Χουρμάδες, βρώμη, και κροκάν αμυγδάλου παντρεύονται σε ένα πεντανόστιμο κορμό που είναι ακόμα πιο νόστιμος και από τον κλασικό!
Tip: Στη σημερινή συνταγή χρησιμοποιώ κροκάν αμυγδάλου (βίγκαν) που δίνει πολύ πιο νόστιμη γεύση στο τελικό αποτέλεσμα. Αν δεν έχεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανονικό αμύγδαλο.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 400 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
- 100 γρ. βρώμη
- 200 γρ. αμύγδαλο (κροκάν)
- 3 κ.σ. (30 γρ.)λάδι καρύδας
- 4 κ.σ. (25 γρ.) σκόνη κακάο
- 2 κ.σ. (40 γρ.) σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
- ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε βάζοντας τους χουρμάδες, τη βρώμη, το κακάο, το λάδι καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου στο μπλέντερ.
- Χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία, μαλακή ζύμη.
- Προσθέτουμε το κροκάν αμυγδάλου και χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα.
- Πλάθουμε τον κορμό σοκολάτας με το μείγμα χρησιμοποιώντας τα χέρια μας και τυλίγουμε τη λαδόκολλα σαν καραμέλα.
- Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να σφίξει για 1-2 ώρες.
- Βγάζουμε από τη λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Διατηρούμε στο ψυγείο για έως και 10 μέρες.