search

Τυρόπιτα με σιμιγδαλένια κρέμα φέτας

Η σημερινή συνταγή είναι ένα πραγματικό διαμάντι στις τυρόπιτες της ελληνικής παράδοσης. Μου την έχει δώσει μια μαγείρισσα που είχε για πολλά χρόνια κατάστημα με πίτες στο κέντρο της πόλης και οι πελάτες έκαναν ουρά για την τυρόπιτα της! Κρεμώδη γέμιση από σιμιγδάλι και γάλα παντρεύεται με φέτα ΔΩΔΩΝΗ ανάμεικτα κίτρινα τυριά ΔΩΔΩΝΗ. Ένας απολαυστικός συνδυασμός που γίνεται εθιστικός σε κάθε μπουκιά.

 

Tip 1: Στο τελευταίο βήμα που χαράζουμε τα κομμάτια της πίτας μας, δεν κόβουμε ποτέ τα φύλλα της βάσης προκειμένου να ψηθούν σωστά.

Tip 2: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ίδια κρέμα για τάρτες και ανοιχτές πίτες.

Δες εδώ το βίντεο:

 


Διάβασε επίσης



Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 100 γραμ. ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 500 ml φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ
  • 400 γρ. φέτα ΔΩΔΩΝΗ
  • 400 γρ. τριμμένο ανάμικτο τυρί ΔΩΔΩΝΗ
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκους
  • φρεσκοτριµµένο πιπέρι
  • 1 κτγ πάπρικα
  • 1 κτγ θυμάρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια ένταση.
  • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε δυναμικά με γοργές κινήσεις.
  • Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε καλά με αυγοδάρτη μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και τους κρόκους, ανακατεύοντας µε σύρμα ώστε να ομογενοποιηθούν στην κρέμα.
  • Αφήνουμε την κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίο
  • Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και τα τυριά και ανακατεύουμε.
  • Τέλος, προσθέτουμε το πιπέρι, το θυμάρι και την πάπρικα και ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε καλά ένα ταψί 30 x 40 εκ.
  • Στρώνουμε τα μισά φύλλα, ραντίζοντας τα ενδιάμεσα με λάδι.
  • Προσθέτουμε τη γέμιση και απλώνουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας ραντίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
  • Τέλος, χαράζουμε τα κομμάτια με ένα μαχαίρι.
  • Ψήνουμε στους 180 ºC στον αέρα στη χαμηλή σχάρα για περίπου 45 λεπτά
Cool Artisan