Ένα σνακ που συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα της μπανάνας και των σμέουρων με την πλούσια γεύση του φυστικοβούτυρου και της μαύρης σοκολάτας, προσφέροντας ένα ισορροπημένο σνακ που μπορείς να απολαύσεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Αυτή η συνταγή δεν απαιτεί ψήσιμο, κάτι που την καθιστά γρήγορη και εύκολη. Μέσα σε λίγα λεπτά, μπορείς να τα ετοιμάσεις και να τα βάλεις στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για να σταθεροποιηθούν. Είναι ιδανικά για να τα πάρεις μαζί σου στη δουλειά, στο γυμναστήριο ή για να τα απολαύσεις ως επιδόρπιο χωρίς ενοχές.
Ανάλυση ανά μερίδα:
- Θερμίδες: ~287 kcal
- Υδατάνθρακες: ~27g
- Πρωτεΐνη: ~8g
- Λίπος: ~18g
Υλικά
Για τη γέμιση:- 1 μπανάνα (περίπου 120 γρ.)
- 120 γρ. φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών/σπόρων
- 80 γρ. βρώμη σε νιφάδες
- 100 γρ. κόκκινα φρούτα (φρέσκα ή αποψυγμένα)
- 1 κουταλιά της σούπας (περίπου 10 γρ.) σπόροι chia ή αλεσμένος λιναρόσπορος
- ½ κουταλιά της σούπας (περίπου 7 γρ.) μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή άλλο υγρό γλυκαντικό
- 80 γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη (χωρίς ζάχαρη)
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε καλύπτοντας μια φόρμα για μάφιν με χάρτινες φόρμες.
- Βάζουμε τη μπανάνα, το φυστικοβούτυρο και τη βρώμη σε ένα μεγάλο μπολ κι ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Μεταφέρουμε στις θήκες για μάφιν και πιέζουμε, ώστε να δημιουργήσουμε μια βάση με κοιλότητα στο κέντρο.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα σμέουρα, τους σπόρους chia και το μέλι. Ανακατεύουμε και σιογομαγειρεύουμε για 4-5 μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να αποκτήσει υφή σαν μαρμελάδα.
- Γεμίζουμε κάθε κοιλότητα με μία κουταλιά από τη γέμιση.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από κάθε κυπελλάκι, απλώνοντάς την ομοιόμορφα.
- Βάζουμε τα κυπελλάκια στην συντήρηση του ψυγείου για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν.