Με τραγανό φύλλο κρούστας, πλούσια, βελούδινη κρέμα και φυσική γλυκύτητα από το μέλι, είναι ένα γλυκό που θα σε γεμίσει με αρώματα και νοσταλγία.
Η προετοιμασία της κρέμας είναι απλή, ενώ το μέλι δίνει μια πιο υγιεινή πινελιά, αντικαθιστώντας τη ζάχαρη. Το φύλλο κρούστας ψήνεται μέχρι να γίνει χρυσαφένιο και τραγανό, δημιουργώντας την τέλεια αντίθεση με τη μαλακή υφή της κρέμας. Η επικάλυψη με ζάχαρη άχνη και κανέλα ολοκληρώνει τη γεύση, προσθέτοντας έναν τόνο γλυκύτητας και αρώματος που δεν θα μπορείς να αντισταθείς.
Διατροφική Ανάλυση ανά Μπουγάτσα (1 από 8)
- Θερμίδες: ~350 kcal
- Πρωτεΐνη: ~8 γρ.
- Υδατάνθρακες: ~45 γρ.
- Λίπη: ~15 γρ.
Υλικά
Για τις μπουγάτσες:- 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος (λιωμένο και κρύο)
- 1½ lt φρέσκο γάλα
- 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 200 γρ. μέλι
- 2 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
- 2 πρέζες αλάτι
- 60 γρ. βούτυρο αγελάδος
- Ζάχαρη άχνη
- Κανέλα
Εκτέλεση
- Προετοιμασία της κρέμας:
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.
- Ρίχνουμε σταδιακά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα για να μην σβολιάσει.
- Όταν η κρέμα αρχίσει να πήζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, σκεπάζοντας την επιφάνειά της με μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα.
- Προετοιμασία φύλλων:
- Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας
- Αλείφουμε κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο.
- Συναρμολόγηση:
- Τοποθετούμε 3-4 κ.σ. κρέμας στο κέντρο κάθε φύλλου.
- Διπλώνουμε το φύλλο σε φάκελο ή ρολό, σφραγίζοντας καλά τις άκρες.
- Επαναλαμβάνουμε για όλα τα φύλλα.
- Ψήσιμο στο Airfryer:
- Προθερμαίνουμε το Airfryer στους 180°C για 3-5 λεπτά.
- Τοποθετούμε τις μπουγάτσες στο καλάθι του Airfryer, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
- Ψήνουμε στους 180°C για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, γυρνώντας στα μισά
- Επικάλυψη:
- Μόλις βγάλουμε τις μπουγάτσες από το Airfryer, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα