search

Μανιταρίτσα αυγολέμονο

Μια μοντέρνα εκδοχή της παραδοσιακής μαγειρίτσας, χωρίς κρέας, αλλά με όλη τη νοστιμιά και τη θαλπωρή που ζητάς από ένα πιάτο. Πλούσια σε γεύση, γεμάτη φρέσκα μυρωδικά και με μια βελούδινη υφή χάρη στο αυγολέμονο, είναι ό,τι πρέπει για ένα χορταστικό και υγιεινό γεύμα. Τα πλευρώτους δίνουν “σαρκώδη” αίσθηση, ενώ τα αρωματικά – όπως ο άνηθος, ο μάραθος και τα μυρώνια – χαρίζουν φρεσκάδα και ανοιξιάτικο χαρακτήρα. Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Μίας Σοδειάς MOLON LAVE, με το φίνο άρωμά του, απογειώνει το τελικό αποτέλεσμα. Το συγκεκριμένο ελαιόλαδο παράγεται στη Λακωνία, από τους ίδιους τους ελαιοκαλλιεργητές που συμμετέχουν στην ομάδα παραγωγών της MOLON LAVE. Το χρώμα, η γεύση και το τελικό αποτέλεσμα κάθε συνταγής που μπαίνει μαρτυρούν την υψηλή του ποιότητα.

Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα, με βάση 6 μερίδες):

  • Θερμίδες: 305 kcal

  • Πρωτεΐνη: 7,5 γρ.

  • Υδατάνθρακες: 16 γρ.

    • εκ των οποίων σάκχαρα: 3 γρ.

  • Λιπαρά: 24 γρ.

    • εκ των οποίων κορεσμένα: 3,5 γρ.

  • Φυτικές ίνες: 3,5 γρ.



Υλικά

Για τη σούπα
  • 120 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Μίας Σοδειάς MOLON LAVE
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 800 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ
  • Φύλλα από 1 μαρούλι, χοντροκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
  • 1 λίτρο νερό ή σπιτικό ζωμό λαχανικών
Για το αυγολέμονο
  • 2 αυγά
  • 100 ml χυμό λεμονιού (από 2 μέτρια λεμόνια)
  • 10 γρ. κορν φλάουρ (1 κ.σ.)

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

  • Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.

  • Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα πλευρώτους και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά, μέχρι να μειώσουν τον όγκο τους και να αρχίσουν να ροδίζουν.

  • Προσθέτουμε το ρύζι, το χοντροκομμένο μαρούλι, τον άνηθο, τον μάραθο και τα μυρώνια.

  • Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας.
  • Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το νερό ή τον σπιτικό ζωμό λαχανικών.

  • Αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

    Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο:

  • Χτυπάμε τα αυγά με τον χυμό λεμονιού και διαλύουμε το κορν φλάουρ στο μείγμα.

  • Παίρνουμε λίγο ζεστό ζωμό από τη σούπα και τον προσθέτουμε σιγά-σιγά στο αυγολέμονο, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει.

  • Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, ανακινούμε απαλά και δεν αφήνουμε τη σούπα να ξαναβράσει.

  • Σερβίρουμε ζεστή, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, προαιρετικά, λίγο επιπλέον ελαιόλαδο MOLON LAVE από πάνω.

Cool Artisan