Θρεπτική, γρήγορη κι εύκολη. Η βάση της συνταγής είναι οι πένες ολικής άλεσης, που σου προσφέρουν καλούς υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, ενώ το φιλέτο κοτόπουλο είναι πλούσιο σε καθαρή πρωτεΐνη. Η σος cottage που ετοιμάζεις είναι ελαφριά και κρεμώδης, ενώ περιέχει ελάχιστα λιπαρά και πολύ πρωτεΐνη.
Διατροφική Ανάλυση ανά Μερίδα
- Θερμίδες: ~330 kcal
- Πρωτεΐνη: ~30 γρ.
- Υδατάνθρακες: ~25 γρ.
- Λίπη: ~10 γρ.
Υλικά
- 200 γρ. πένες ολικής άλεσης
- 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
- 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 200 γρ. τυρί cottage
- Προαιρετικά: 2 κ.σ. νερό
- 150 γρ. ντομάτα, κομμένη σε κύβους
- 50 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
- 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Μακαρόνια Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Κοτόπουλο Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κοτόπουλο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τη ρίγανη, τη σκόνη κρεμμυδιού και τη σκόνη σκόρδου. Ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά.
- Σος Βάζουμε το cottage cheese, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και, αν χρειάζεται, 2 κ.σ. νερό στο μπλέντερ. Χτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμώδες.
- Συναρμολόγηση Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πένες, το σοταρισμένο κοτόπουλο, την ντομάτα, τις ελιές και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε τη σος και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρισμα Μοιράζουμε τη μακαρονοσαλάτα σε 4 πιάτα και σερβίρουμε.