Η βάση από στραγγιστό γιαούρτι προσθέτει πρωτεΐνη και κρεμώδη υφή, ενώ ο συνδυασμός μαύρης και λευκής κουβερτούρας προσφέρει πλούσια σοκολατένια γεύση χωρίς περιττές υπερβολές. Ιδανική για ένα πιο «ελαφρύ» γλυκό μετά το φαγητό ή για μια ιδιαίτερη περίσταση με άρωμα άνοιξης.
Διατροφική Ανάλυση (ανά κομμάτι – 1/8 τούρτας)
-
Θερμίδες: ~395 kcal
-
Πρωτεΐνη: ~7,5 g
-
Υδατάνθρακες: ~30 g
-
Σάκχαρα: ~28 g
-
Λιπαρά: ~26 g
-
Κορεσμένα: ~15 g
-
Φυτικές ίνες: ~1,2 g
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
- 600 γρ. γιαούρτι Στραγγιστό
- 200 γρ. μαύρη κουβερτούρα
- 300 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 10 φράουλες
- γκοφρετάκια (προαιρετικά για τη διακόσμηση)
Εκτέλεση
Για την κρέμα- Κόβουμε σε κομμάτια τις δύο κουβερτoύρες και τις μεταφέρουμε σε 2 ξεχωριστά μπολ.
- Τις λιώνουμε σε μπεν μαρί.
- Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το γιαούρτι στο μπολ με τη μαύρη κουβερτούρα κι ανακατεύουμε καλά.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τη λευκή κουβερτούρα.
- Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα τσέρκι με διάμετρο 15 εκ.
- Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις τοποθετούμε περιμετρικά.
- Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα της λευκής κρέμα στη βάση του ταψιού κι έπειτα προσθέτουμε την άλλη μισή ποσότητα από την κρέμα της μαύρης κουβερτούρας.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και προσθέτουμε το υπόλοιπο από τις 2 κρέμες.
- Προαιρετικά γαρνίρουμε με γκοφρετάκια
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο και παγώνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες.