search

Γιαουρτογλυκό με λευκή, μαύρη σοκολάτα και φράουλες

Η βάση από στραγγιστό γιαούρτι προσθέτει πρωτεΐνη και κρεμώδη υφή, ενώ ο συνδυασμός μαύρης και λευκής κουβερτούρας προσφέρει πλούσια σοκολατένια γεύση χωρίς περιττές υπερβολές. Ιδανική για ένα πιο «ελαφρύ» γλυκό μετά το φαγητό ή για μια ιδιαίτερη περίσταση με άρωμα άνοιξης.

Διατροφική Ανάλυση (ανά κομμάτι – 1/8 τούρτας)

  • Θερμίδες: ~395 kcal

  • Πρωτεΐνη: ~7,5 g

  • Υδατάνθρακες: ~30 g

  • Σάκχαρα: ~28 g

  • Λιπαρά: ~26 g

  • Κορεσμένα: ~15 g

  • Φυτικές ίνες: ~1,2 g

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

  • 600 γρ. γιαούρτι Στραγγιστό
  • 200 γρ. μαύρη κουβερτούρα
  • 300 γρ. λευκή κουβερτούρα
Για το στήσιμο
  • 10 φράουλες
  • γκοφρετάκια (προαιρετικά για τη διακόσμηση)

Εκτέλεση

Για την κρέμα
  • Κόβουμε σε κομμάτια τις δύο κουβερτoύρες και τις μεταφέρουμε σε 2 ξεχωριστά μπολ.
  • Τις λιώνουμε σε μπεν μαρί.
  • Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το γιαούρτι στο μπολ με τη μαύρη κουβερτούρα κι ανακατεύουμε καλά.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τη λευκή κουβερτούρα.
Για το στήσιμο
  • Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα τσέρκι με διάμετρο 15 εκ.
  • Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις τοποθετούμε περιμετρικά.
  • Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα της λευκής κρέμα στη βάση του ταψιού κι έπειτα προσθέτουμε την άλλη μισή ποσότητα από την κρέμα της μαύρης κουβερτούρας.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και προσθέτουμε το υπόλοιπο από τις 2 κρέμες.
  • Προαιρετικά γαρνίρουμε με γκοφρετάκια
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο και παγώνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες.
Cool Artisan