Σήμερα φτιάχνω ένα πολύ απλό κέικ με τα υλικά που κάνουν trending στην κουζίνα μου τον τελευταίο καιρό, δηλαδή χουρμάδες και ξηροί καρποί.
Για τη διακόσμηση χρησιμοποιώ της μους κακάο-αβοκάντο που μπορείς να βρείς με ένα κλικ εδώ και φρέσκα κόκκινα μούρα.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 12 χουρμάδες medjool, χωρίς κουκούτσια
- 1 ώριμη μπανάνα
- 1 φλιτζάνι καρύδια
- 2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου
- 3 κ.σ. βούτυρο αμύγδαλου
- 3 αυγά, χτυπημένα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. baking powder
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C.
- Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί που να βγαίνει από τις άκρες της φόρμας για να αφαιρέσουμε ευκολότερα το κέικ.
- Η φόρμα που χρησιμοποίησα εγώ με διαστάσεις 19.5cm x 9.5cm.
- Τοποθετούμε τους μισούς χουρμάδες και την μπανάνα στο μπλέντερ.
- Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές.
- Προσθέτουμε τους υπόλοιπους χουρμάδες και τα καρύδια και χτυπάμε δυνατά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το βούτυρο αμυγδάλου, την κανέλα, τη βανίλια, το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
- Προσθέστε το baking powder, ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα που έχουμε προετοιμάσει.
- Λειαίνουμε την επιφάνεια του μείγματος με το πίσω μέρος ενός κουτλιού.
- Ψήνουμε για 35 λεπτά, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς στη φόρμα του.
- Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε για λίγη ώρα να κρυώσει σε μια σχάρα, πριν το κόψουμε.
- Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε