Η βασική συνταγή του πέστο εμπλουτίζεται με αρακά και αποκτά νέα διάσταση με φιστίκι Αιγίνης και ξύσμα λεμονιού.
Tip1: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φρέσκο ή κατεψυγμένο αρακά, αλλά σίγουρα θα γίνει πολύ πιο νόστιμο με τον φρέσκο.
Tip2: Μπορείς να παίξεις με ό,τι ζυμαρικό θες, αλλά σίγουρα τα τορτελίνια δημιουργούν ένα πολύ ολοκληρωμένο πιάτο.
Υλικά
Για το πέστο:- 250 γρ. αρακά φρέσκο
- 50 γρ. φύλλα βασιλικού
- 30 γρ. ρόκα
- 50 γρ. φιστίκι Αιγίνης
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό + ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 σκ. σκόρδο
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 50–100 γρ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. ζυμαρικά (ό,τι είδος προτιμάς)
- 1/2 κούπα αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο βρασμένο)
- 1/2 χούφτα baby ρόκα
- Λίγο ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Για το πέστο:- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα blender με τα μαχαίρια, εκτός από το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα.
- Χτυπάμε 2 λεπτά μέχρι να σπάσουν τα φιστίκια και να έχουμε ένα ομοιογενές πέστο.
- Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα και το χτυπάμε μέχρι να είναι ρευστό.
- Χτυπάμε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και είναι έτοιμο.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώνουμε και ξαναβάζουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα μαζί με το πέστο.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ντυθούν από όλες τις πλευρές.
- Μεταφέρουμε στα πιάτα και διακοσμούμε με αρακά, baby ρόκα και ξύσμα λεμονιού.