search

ΠΑΣΤΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΡΟΚΑ

Η βασική συνταγή του πέστο εμπλουτίζεται με αρακά και αποκτά νέα διάσταση με φιστίκι Αιγίνης και ξύσμα λεμονιού.

Tip1: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φρέσκο ή κατεψυγμένο αρακά, αλλά σίγουρα θα γίνει πολύ πιο νόστιμο με τον φρέσκο.

Tip2: Μπορείς να παίξεις με ό,τι ζυμαρικό θες, αλλά σίγουρα τα τορτελίνια δημιουργούν ένα πολύ ολοκληρωμένο πιάτο.

 



Υλικά

Για το πέστο:
  • 250 γρ. αρακά φρέσκο
  • 50 γρ. φύλλα βασιλικού
  • 30 γρ. ρόκα
  • 50 γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό + ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 50–100 γρ. ελαιόλαδο
Για το πιάτο:
  • 250 γρ. ζυμαρικά (ό,τι είδος προτιμάς)
  • 1/2 κούπα αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο βρασμένο)
  • 1/2 χούφτα baby ρόκα
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Για το πέστο:
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα blender με τα μαχαίρια, εκτός από το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα.
  • Χτυπάμε 2 λεπτά μέχρι να σπάσουν τα φιστίκια και να έχουμε ένα ομοιογενές πέστο.
  • Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα και το χτυπάμε μέχρι να είναι ρευστό.
  • Χτυπάμε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και είναι έτοιμο.
Για το πιάτο:
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σουρώνουμε και ξαναβάζουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα μαζί με το πέστο.
  • Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ντυθούν από όλες τις πλευρές.
  • Μεταφέρουμε στα πιάτα και διακοσμούμε με αρακά, baby ρόκα και ξύσμα λεμονιού.
Cool Artisan