search

ΓΡΑΝΙΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΦΡΑΟΥΛΑ

Οι τελευταίες φράουλες της σεζόν είναι και οι πιο γλυκές. Ιδανικές για παντός είδους γλυκίσματα και βέβαια για πανεύκολες, λαχταριστές γρανίτες!

Η συνταγή είναι πολύ απλή καθώς ζητά μόνο 5 υλικά και γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Θα χρειαστούμε θήκες που μπαίνουν στην κατάψυξη και δίνουν το τελικό σχήμα της γρανίτας. Δεν κοστίζουν πάνω από 2-3 ευρώ.



Υλικά

  • 10 βιολογικές φράουλες
  • χυμό από 1/2 λάιμ
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ
  • 20 γρ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις φράουλες και στίβουμε το λάιμ
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  • Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη ζάχαρη άχνη και τα διπλώνουμε με μια μαρίζ.
  • Γεμίζουμε τις θήκες για γρανίτες μέχρι τη μέση και τις βάζουμε στην κατάψυξη.
  • Μετά από μία ώρα, χτυπάμε στο μπλέντερ τις φράουλες με το χυμό λάιμ και γεμίζουμε τις θήκες μέχρι πάνω.
  • Τις βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες να παγώσουν καλά.
Cool Artisan