search

Την περασμένη εβδομάδα έλαβα πάρα πολλά αιτήματα στον λογαριασμό μου στο instagram (@gabnikolaidis) για μια καλή συνταγή carrot cake, μια συνταγή που να βγαίνει πάντα. Έχω ήδη δημοσιεύσει παλιότερα μια πολύ νόστιμη συνταγή κέικ καρότo (τσέκαρε την εδώ), αλλά αποφάσισα σήμερα να δοκιμάσω και την vegan εκδοχή της.

Το κέικ που φτιάχνουμε σήμερα παραμένει φρέσκο για περισσότερο από 4 ή 5 ημέρες, και μάλιστα από την επόμενη μέρα έχει ακόμα καλύτερη γεύση!

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

Για το κέικ
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 240 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. λάδι καρύδας
  • 240 γρ. καρότα (τριμμένα)
  • 3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλια
Για το frosting
  • 220 γρ. vegan μαργαρίνη
  • 260 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 25 ml γάλα αμυγδάλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου (προαιρετικά)
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Για το κέικ
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C και σεμιζάρουμε (καλύπτουμε με μαργαρίνη και αλεύρι) 3 στρογγυλά ταψάκια (διαμέτρου 15 cm).
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε μαζί το γάλα αμυγδάλου, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το λάδι.
  • Ρίχνουμε τα στερεά συστατικά στο μπολ με τα υγρά συστατικά και αναμειγνύουμε
  • Προσθέτουμε στο μείγμα τα καρότα και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν εντελώς
  • Ψήνουμε για 30 έως 40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς. Ακόμα καλύτερα είναι αν το αφήσουμε να σταθεί όλη τη νύχτα.
Για το frosting
  • Βάζουμε τη μαργαρίνη σε ένα μπολ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει. Για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Με μια σπάτουλα καθαρίζουμε τα τοιχώματα του μπολ.
  • Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το μηλόξυδο, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι, το εκχύλισμα αμυγδάλου και χτυπάμε στο δυνατό, μέχρι να αφρατέψει και να ομοιογενοποιηθεί, για περίπου 4 λεπτά.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.
Όταν όλα είναι έτοιμα και σε θερμοκρασία δωματίου, καλύπτουμε το κάθε κέικ με την κρέμα του frosting και το τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο.
Cool Artisan