Διανύουμε την περίοδο με τις πιο νόστιμες φράουλες. Λίγο πριν τελειώσει η σεζόν τους βρίσκεις τις πιο γλυκές (και τις πιο φτηνές) φράουλες.
Ευκαιρία να μπεις στην κουζίνα και να φτιάξεις μια πανεύκολη τάρτα με μπισκοτένια βάση και τυρένια γέμιση.
Υλικά
- 200 γρ. μπισκότα, θρυμματισμένα
- 50 γρ. βρώμη
- 50 γρ. αμύγδαλο
- 80 γρ. βούτυρο
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 190 γρ. κρέμα γάλακτος
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 10 φράουλες, κομμένες σε κυβάκια για τη γέμιση
- 10 φράουλες, κομμένες σε φέτες για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα μπισκότα, τη βρώμη, το αμύγδαλο.και το βούτυρο στο μπλέντερ.
- Στρώνουμε το μείγμα σε ταρτιέρα και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Σε ένα μίξερ, χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις φράουλες και τις ανακατεύουμε διπλώνοντας μαλακά με μια μαρίζ.
- Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, γεμίζουμε με αυτή την ταρτιέρα και τη βάζουμε στο ψυγείο, καλύπτοντας με μια ζελατίνη την επιφάνεια της.
- Βγάζουμε από το ψυγείο, προσθέτουμε τις φράουλες στην επιφάνεια και σερβίρουμε.